Zasebnost & Piškotki

Spletni blog prclanki.com spoštuje vso zakonodajo na področju zasebnosti uporabnikov našega spletnega bloga in avtorjev vseh prispevkov, ki bodo prispeli na naš naslov, četudi iz takšnega ali drugačnega razloga ne bodo objavljeni. Tako uporabnik spletne strani kot tudi avtor posameznega prispevka se nikoli nista dolžna identificirati, če pa se, pa že s samo identifikacijo dovoljujeta uredništvu te spletne strani, da njune osebne podatke uporablja za svoje analize, s čimer se tako uporabnik spletne strani kot avtor prispevkov izrecno strinjata. Kljub strogemu nadzoru uredništvo spletne strani prclanki.com opozarja vse uporabnike in tudi avtorje prispevkov, da so možne zlorabe osebnih podatkov, prispevkov in tudi komentarjev na prispevke.

Spletni blog prclanki.com uporablja piškotke (cookies). Z njihovo pomočjo lahko prepoznamo uporabnika ob ponovnem obisku spletne strani ali drugače povedano, prepozna se računalnik, s katerega je bil obisk spletne strani opravljen. Niti s pomočjo piškotkov se ne da identificirati osebe, ki je obiskala spletno stran. Piškotki se uporabljajo zato, da lahko uredništvo pravilno ovrednoti vrednost posameznega prispevka in da lahko nenehno izboljšuje kvaliteto same spletne strani ter s tem zadovoljstvo uporabnikov na spletni strani, oglaševalcev ter avtorjev prispevkov. Uporabnik spletne strani lahko uporabo piškotkov zavrne ali izbriše iz svojega spletne brskalnika, s čimer pa se strinja, da morda ne bo mogel uporabljati vseh opcij spletne strani.

S pomočjo piškotkov se shranjuje zgolj IP naslov računalnika, ki ga uporabnik uporablja za dostop do spletne strani, nikakor pa se ne more razkriti identiteta uporabnika.