Za estrih cena ne more biti točno določena. Poglejmo zakaj?

Estrih cenaTako kot niso vsi gradbeni materiali istih cen, ne smemo pričakovati, da bo za estrih cena vedno enaka. Tako torej kot vsak gradbeni element in material, tudi za estrih cena vedno ostaja spremenljiva. Točno kakšna bo za estrih cena, pa je seveda odvisno od več kot le enega dejavnika. Le-te pa si bomo pogledali malce kasneje v nadaljevanju tegale članka, a za enkrat lahko povemo, da je za estrih cena vsekakor zelo pomembna, saj nižja kot je, večja je verjetnost, da materiali, iz katerega je estrih narejen, niso ravno najbolj kakovostni.

Tako kot kakovosten estrih cena ravno tako ostaja odvisna od več dejavnikov

Povedali smo že, da je za estrih cena zelo pomembna, saj le-ta lahko narekuje tudi kakovost estriha in seveda s tem tudi našega doma. Prav gotovo nihče nima želje, da bi po končani gradnji, položenem parketu ali pa celo po vselitvi, moral razbijati strop ali pa tla, zato da bi zamenjal estrih. Po navadi ljudje radi z gradnjo zaključimo enkrat in se le-te skozi svoje življenje ne dotikamo več. No, s to informacijo želimo povedati predvsem, da je vsekakor treba kakovosten estrih tudi dobro izbrati in zanj morda že v osnovi malce več plačati. Seveda se za estrih cena spreminja tudi glede na ponudnika, na izvedbo in vgradnjo.

Poznamo namreč več vrst estrihov, ki se med seboj razlikujejo v samem materialu in v izvedbi ter vgradnji. Omenili pa smo že, da je sama cena odvisna tudi od samih materialov, iz katerih je estrih narejen. Čeprav se torej za estrih cena razlikuje, lahko v grobem rečemo, da je le-ta po navadi okrog 1,5 € za en centimeter debel estrih (ta cena je brez davka na dodano vrednost). Seveda pa se cena računa na kvadratni meter – 1,5/m2. Vedno pa je za točno ceno najboljše kar direktno stopiti v kontakt s ponudnikom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *