Za bolečine v križu so najboljše vaje

Bolečine v križu ter posledično zaradi tega boleč hrbet, so nekaj, česar si zagotovo ne želi nihče, saj zaradi teh bolečin naše življenje postaja pravi pekel. Pogosti vzroki, da to težav pride, so ravno nepravilna drža, dvigovanje težkega bremena ter premalo športnih aktivnosti. Če se bolečine v križu pojavijo, so za bolečine v križu najboljše vaje, saj tako izboljšamo moč mišic in zagotovo pridobimo pravilno držo, vsekakor pa se izognemo, da bi imeli težave, ki si jih ne želi nihče.

dorsalgijaVaje so zelo enostavne, bistvo pa je, da so izredno učinkovite za odpravo bolečine v križu. To je zelo priporočljivo za ljudi, ki imajo naporno ter fizično delo ali pa cele dneve presedijo v pisarni, na neudobnem pisarniškem stolu poleg tega pa je še drža žal nepravilna. Žal vas moram razočarati, da se boleč križ pojavi kar pri 90 % odraslih ljudi, a k sreči boleč hrbet čutimo le dva do tri tedne. 50 odstotkom ljudem se bolečine v križu pojavijo vsaj enkrat na leto.

Vzroki za bolečine v križu so številni, in sicer poškodba hrbtenice, revmatična obolenja ali le obolenje križa ter prisilne drže in ponavljajoči se gibi. Hrbtenica je tako rekoč najbolj dragocen del na vašem telesu, zato ga je zelo priporočljivo čuvati in ohranjati zdravega, saj tako ne bo bolečine v križu, vi pa boste vsekakor zadovoljni, nasmejani ter polni življenja. Res ni potrebno narediti veliko za vaše zdravje in vsekakor lahko najdete čas, ne glede na to koliko ste zaposleni, sem prepričan, da lahko najdete čas za nekaj vaj ali kratek sprehod ali da le kontrolirate svojo držo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *