Vsebinska optimizacija spletnih strani je najpomembnejša

Če je bila optimizacija spletnih strani še pred leti dokaj enostavna in se je kakšnemu lastniku svoje strani posrečilo, da se je visoko uvrščala pod določenimi dokaj iskanimi ključnimi besedami, pa danes to res ni več možno. Spletni velikan Google je namreč toliko spremenil pravila, da je treba vse narediti res zelo premišljeno, da se lahko pokažejo že najmanjši premiki v pozicijah. Hkrati pa se je zelo veliko spremenilo tudi glede vsebina, saj danes optimizacija spletnih strani seo sploh ne more biti več uspešna, če vsebina ni napisana v skladu z vsemi pravili.

Vsebina je danes tako pomembna, kot še nikdar in optimizacija spletnih strani ne bo prinesla bistvenih izboljšav, dokler vsebina ne bo napisan

Že kar nekaj let se vedno bolj piše, da je vsebina kralj. Glede na to, da k nam popravki pridejo vseeno nekoliko z zakasnitvijo, pa je mnogo optimizerjev to jemalo z rezervo, hkrati pa se tudi stranke niso odzivale na prošnje po izboljšavi vsebine, lahko ugotovimo, da so danes v prednosti vse tiste spletne strani, ki imajo dovolj vsebine, ki je tudi pravilno napisana. Seveda, če optimizacija spletnih strani ni narejena, tudi sama vsebina kaj dosti ne pomaga oz. ne pomaga v tolikšni meri, da se nahaja stran na prvi strani iskalnika. Hkrati mora biti tudi optimizacija spletnih strani seo pravilno izvedena in to skupaj je, sicer samo za slišati, enostaven recept za visoke pozicije v iskalniku tudi z najtežjimi besedami.

Kljub temu, da marsikoga muči, kako bi pripravil vsebino, da bo tudi optimizacija spletnih strani lahko uspešno izvedena, pa je pravzaprav recept zelo enostaven. Vsebina naj odgovori na vprašanja, ki jih kupci ves čas zastavljajo. Tako potencialni kupec dobi odgovore na vprašanja, hkrati pa je tudi enih in istih vprašanj manj in ker kupec ne čaka na odgovor, se praviloma tudi hitreje odloči za nakup. Tako lahko optimizacija spletnih strani pomaga tudi pri izboljšanju prodaje, če je vsebina zaradi optimizacije napisana na pravi način.

Dejavnike za boljšo optimizacijo spletnih strani si oglej na povezavi https://www.prclanki.com/dejavniki-pri-optimiziranju-strani/.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *