Vrtno pohištvo

Kateri stoli se bodo najbolje obnesli na vrtu? Težko je izpostaviti konkretne izdelke, ki bodo gotovo odlično opravili svojo nalogo, lahko pa izpostavimo nekaj lastnosti, ki jih mora imeti kakovostno vrtno pohištvo. Poleg tega pa se v tej vlogi dobro obnesejo precej raznoliki izdelki – resda na primer pisarniški stoli v tem primeru ne pridejo v poštev, lahko pa se v vrtno garnituro posrečeno vključijo domači jedilni stoli, nekateri jedilni stoli, morda celo barski ali kakšni drugi stoli. Za mize velja podobno, dopuščajo pa te še nekaj več svobode pri izbiri.

Vrtni stoliPisarniški stoli sodijo v pisarne in na druga delovna mesta, na vrt pa seveda sodijo vrtni stoli. V tem segmentu imamo na voljo kar nekaj izbire in se lahko odločimo za posebej prilagojeno vrtno pohištvo, ki je bilo oblikovano in izdelano prav z mislijo na tovrstno uporabo, kot omenjeno pa prav lahko za ta namen uporabimo tudi kakšno drugo vrsto stolov. Pomembno je le, da z izbiro zadostimo nekaterim specifičnim zahtevam takšnega okolja, torej morajo imeti izbrani vrtni stoli nekatere pomembne lastnosti.

Konkretne lastnosti stolov in miz za uporabo na vrtu so odvisne od točnih okoliščin. Vrtno pohištvo namreč ni v uporabi zgolj na dejanskem vrtu, temveč tudi na terasah, dvoriščih, balkonih, zelenicah in drugih površinah. Tako kot pisarniški stoli niso le v pisarnah, tudi vrtni stoli niso le na vrtovih. Od dejanskega okolja pa je odvisno, kateri stoli se bodo najbolje obnesli. Če nameravamo pohištvo uporabljati na mehki površini, na primer na travi, je treba poskrbeti, da se pod obremenitvijo ne bo udiralo v tla. Stoli z ozkimi nogami v tem primeru ne pridejo v poštev, bolje bo poiskati izdelke z nekoliko širšimi nogami. Prav tako se je treba zavedati, da okolje ni pretirano prijazno do nekaterih materialov, gotovo pa ne bo možno uiti kakšnim madežem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *