Visoka cena za lektoriranje

LogotipV kolikor naletimo pri pregledovanju cen za lektoriranje na visoko ceno, se je najbolje vprašati, v čem je to podjetje boljše od tistega, pri katerem je to bistveno cenejše. Mogoče je to zato, ker dela lektor v cenejših podjetjih večje napake ali pa na tem področju ni dovolj izobražen, kar je seveda tudi razlog za napake.
Da dobimo najboljši odgovor, pa je najbolje, da kar direktno povprašamo obe podjetji, da dobimo pravi občutek, zakaj je pri enem podjetju toliko dražje kot pri drugem. Je pa res, da so visoke cene največkrat povsem neutemeljene, saj lektorji navadno za lektoriranje na avtorsko stran prejmejo okoli enega evra, če pa se lektoriranje prodaja po ceni na primer pet evrov na avtorsko stran, pa je torej povsem jasno, da ima samo podjetje visoko maržo, lektoriranje pa ni nujno, da bo zaradi tega kaj boljše, kot pri cenejšem podjetju.

Če pa cene lektoriranja gledamo na drugačen način, torej tako, da se za lektoriranje zmenimo direktno z izvajalcem storitve in ima le ta za svojo storitev zelo visoko ceno, pa lahko pomeni, da ali svojo storitev opravlja zelo, zelo dobro ali pa ima takšne cene, ker želi več zaslužiti. Tukaj si nobeden posrednik ne vzame nič marže, če le tega ni. Tako je boljše izbrati takšno podjetje, ki ima nižjo ceno, saj lahko tako privarčujemo kar nekaj denarja, sploh če imamo za lektorirati nekoliko več strani. Za eno stran je ta znesek majhen za več deset avtorskih strani pa ne.

 

 

Comments are closed.