Veljavnost zdravstvenega zavarovanja je treba sproti preverjati

Verjetno ste se že kdaj poškodovali in ena od prvih misli in vprašanj se je navezovala tudi na vaše zdravstveno zavarovanje. Večina ljudi ima v povezavi s tem urejene zadeve, še vedno pa se najdejo posamezniki, ki niso povsem prepričani o veljavnosti svojega zavarovanja. Na srečo veljavnost zdravstvenega zavarovanja lahko preverimo še v istem trenutku, ko nas doleti dvom, ali smo povsem primerno zavarovani ali ne. Pri tem mislimo predvsem na dopolnilno ali dodatno obliko zavarovanja, na katerega smo vse prepogosto premalo pozorni.

Veljavnost zdravstvenega zavarovanja prevrimo s pomočjo spletnih navodil

Če nas kdaj obide slutnja, da nismo povsem prepričani o tem, ali smo primerno zdravstveno zavarovani, je ta podatek potrebno preveriti takoj. To lahko naredimo vse dni in ure v tednu, če imamo doma ali kje drugje dostop do interneta. Najbolje je, da odidemo kar na spletno stran Zavoda za zdravstveno zavarovanje, kjer bomo lahko hitro izvedeli, kako se lahko najhitreje in tudi najlaže preveri veljavnost zdravstvenega zavarovanja.

Sklenitev zdravstvenega zavarovanja prek spletaPri tem, ko bomo s pomočjo spleta preverjali, ali smo zdravstveno zavarovani, pa moramo imeti pri sebi tudi zdravstveno izkaznico, na kateri je tudi kombinacija števil (devetmestno število). To število bomo namreč nujno potrebovali, ko bomo preko svojega mobilnega telefona preverjali, ali imamo urejeno zdravstveno zavarovanje.

Že v nekaj trenutkih bomo na svoj mobilni telefon dobili sporočilo, ki nam bo razkrilo, ali je naše zdravstveno zavarovanje urejeno ali ne. V primeru, če ugotovimo, da nimamo primernega zdravstvenega zavarovanja oziroma da ga nimamo urejenega, moramo še v istem hipu primerno ukrepati. Tudi to lahko naredimo preko spleta, ki ima za nas ponovno zelo jasna navodila, kako na primer lahko kar od doma uredimo dopolnilno oziroma dodatno zdravstveno zavarovaje. Glede na to, da nas to stane zelo malo denarja, je to potrebno urediti nemudoma in hitro.

Veljavnost zdravstvenega zavarovanja lahko preverite na spletni strani http://www.dopolnilnozavarovanje.si/.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *