Talna keramika se mora še posebej pazljivo izbrati

Opremljanje stanovanja in okolice stanovanja, h kateri spada tudi terasa in pa atrij, ima veliko lepih stvari, vendar pa skriva tudi kar precej skrivnosti, do katerih pridemo šele po večini takrat, ko začnemo zbirati ponudbe ali pa šele takrat, ko je že prepozno in smo nakup opravili. Ena takih stvari je keramika, ampak za stensko keramiko velikokrat naletimo le na problem, katero izbrati, ko pa je tema enkrat talna keramika, pa že pridemo do skritih pasti. Talna keramika se razlikuje za uporabo zunaj in znotraj, hkrati pa tudi kje znotraj se keramika položi.

 

Talna keramika za zunaj je najboljša granitogres, za notri v kopalnici je treba poskrbeti, da ni gladka, za ostale prostore je lahko, pa vseeno ni najbolje

 

Če pogledamo najprej, kakšna keramika je primerna za kopalnico. Vsekakor si ne omislite povsem gladke in svetleče keramike. Taka namreč izredno drsi, kopalnica pa v stanovanju velja za najbolj vlažen prostor. Že samo vlaga na tleh je dovolj, da bi vam zdrsnilo, padec na tako trdi površini pa je izredno neprijeten in tudi poškodba vretenc ali kakšen zlom se hitro zgodi. V ostalih prostorih je ravno zaradi možnosti politja tekočine prav tako nevarnost padca, zato se svetuje, da keramika tudi v drugih prostorih stanovanja ni gladka.

talna keramika

Kar pa se tiče terase, pa četudi je ta pokrita ali pa nepokrita, pa je zagotovo še najbolje, da se ne uporablja klasična keramika, ki je enaka kot v stanovanju, pa četudi je še tako debela, temveč se bolj svetuje granitogres, ki je primeren za vse vremenske razmere, kar keramika ni, se pa tudi keramika hitreje poškoduje, poči zaradi udarca kakšnega predmeta ipd. Seveda je tudi granitogres lahko prav enako lep kot keramika, tako da brez bojazni, tudi z granitogresom bo vaša terasa lepa, saj si lahko izbirate tudi različne barvne odtenke, prav tako tudi velikost plošč, s katerimi si tudi lahko izbirate različno grobost ploščic. Bolj kot so majhne, manj grobe so potrebne in enako seveda velja tudi za notranje prostore.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *