Šola jadranja

Šola jadranja od udeležencev zahteva, da se soočijo s številnimi zahtevnimi izzivi, tako fizično kot tudi čustveno. To je dejavnost, ki vzbuja samozavest in sprejemanje osebne odgovornosti. Spodbuja sprejemanje drugih, ne glede na njihovo socialno in kulturno okolje in v posamezniku razvije pripravljenost za nadzorovanje tveganja.

Šole jadranja potekajo po vsem svetu in v mnogih različnih vrstah plovil. Prednost plovbe v manjših plovilih je v tem, da obstaja večja intimnost pri delu na krovu v majhni ekipi. Šola jadranja je pustolovščina za ljudi vseh starostnih skupin in vključuje pouk vseh vidikov jadranja. Udeleženci šolanje se naučijo delati kot ekipa, prav tako odkrijejo tudi svoje prednosti in talente.

Stoški šole jadranja se razlikujejo od organizacije do organizacije, namenjene pa so vsem, ki si želijo nekega dne obvladati veščine jadranja. Tečajev se torej lahko udeleži vsakdo, prilagojeni pa so posamezniku glede na raven znanja. Posamezniki brez izkušenj lahko pristopijo v začetni tečaj jadranja, vsi tisti, ki pa že imajo nekaj izkušenj, lahko izbirajo med različnimi izvedbami nadaljevalnih tečajev.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *