Sodni tolmač

Sodni tolmač je usposobljen za prevajanje strokovnih besedil s področja pravosodja. S svojim žigom in podpisom jamči sodni tolmač za skladnost prevoda z izvirnikom. Kdaj potrebujemo pomoč sodnega tolmača? Kadar potrebujemo overjene prevode raznovrstnih potrdil, diplom, vseh vrst spričeval, ki jih navadno potrebujemo, kadar se želimo zaposliti ali izobraževati kje v tujini, ipd. Sodni tolmač pa lahko priskoči na pomoč tudi pri pravdnih zadevah na sodiščih, pri sklepanju pogodb, sporazumov s podjetji, s katerimi želimo sodelovati itd., saj ima stoodstotno razumevanje procesov pred sodiščem.

Sodni tolmač pridobi licenco za sodno tolmačenje od ministrstva za pravosodje, ki mu podeli pečat za overjanje dokumentov, slednje pa ima tudi pravico, da sodnemu tolmaču v primeru nevestnega dela licenco odvzame.

Sodno tolmačenje je torej veja prevajanja, ki pa je cenovno dražja od klasičnega prevajanja besedil, ki ga opravljajo drugi prevajalci, in to zaradi odgovornosti, ki jo kot sodni poznavalec nosi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *