Sestavljanke za otroke naj bodo primerne starosti

sestavljanke zajčekJe vaš malček že toliko zrasel, da je čas za učenje spretnosti in sestavljanja, s čimer pridobiva na motoriki in se tudi uči različnih oblik, številk, črk in podobnega? Potem je vsekakor čas, da se odločite za nakup sestavljanke, saj le – te vse to omogočajo. Vsekakor pa to, nujno morate paziti, da se odločite za nakup sestavljanke za otroke, saj če bo sestavljanka preveč zahtevna, se otrok tudi slučajno ne bo ukvarjal z njo. Morda se ji bo posvetil za nekaj minut in to večkrat poskušal, ampak verjemite, če mu ne bo nič uspelo in če pri tem ne bo dobil nobene pohvale, hkrati pa tudi slučajno ne bo ugotovil, kaj mora narediti, potem sestavljanke niti pogledal ne bo več, kaj šele da se bo ukvarjal s sestavljanjem.

 

Za najmlajše so sestavljanke čisto enostavne figurice, z le nekaj kosi, zahtevnost pa le počasi narašča

Nakup sestavljanke za najmlajše je pravzaprav bistveno bolj enostaven, kot se zdi. Kdaj je čas za prve sestavljanke? Tam nekje pri enem letu. Če se boste za nakup sestavljanke odločili prezgodaj in otrok ne bo razumel točno, kaj mora narediti, niti mu koščki ne bodo zanimivi, potem se s sestavljanjem te sestavljanke nikoli ne bo ukvarjal, pa četudi bi se s katero drugo že. Zato naj bodo prve sestavljanke res čisto enostavne, z velikimi kosi, naj pa imajo takšno obliko, ki jo otroci najprej spoznajo, torej kakšni kužki, muce, kokoši, ribe ali pa tudi številke.

Že če bodo posamezni koščki zaradi barve zanimivi, bodo otroka sestavljanke zanimale, pa čeprav na samem začetku ne bo vedel še, kaj narediti. Ampak na ta način pa si boste zagotovili, da bodo otroka sestavljanke kar naprej zanimale in večkrat kot mu boste nevsiljeno pokazali, kaj naj naredi, bolj bo delal sam in prej ali slej mu bo uspelo in bo vedno bolj pridobival na motoriki.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *