Rešitev za ljudi brez zob je pri roki

Na cestah in tudi drugod pogosto vidimo ljudi, ki nimajo zob. Ob tem pomislimo, da verjetno nimajo volje in denarja, da bi si privoščili nove in bi bil njihov nasmeh ponovno tak kot nekoč. Radi bi jim povedali tudi, da so zobni vsadki ena od možnih rešitev, ki niti ni tako draga. Dvomimo, da vsi ljudje sploh vedo, da obstajajo zobni vsadki.

To so v resnici implantati, ki jih vstavimo namesto izgubljenega zoba. Implantati delujejo kot pravi zobje in tudi videti so povsem tako kot pravi zobje. Zakaj se torej ne bi odločili za tak poseg. Poleg tega implantati ne zahtevajo posebne nege, edino nekaj tednov po posegu moramo bolj paziti na njih. Drugače pa jih čistimo in zanj skrbimo kot za prave, naravne zobe. Implantati so torej vsadki novih zob, ki jih zobozdravniki oziroma kirurgi vstavijo na mesta, kjer nimamo več zoba.

Nekaj dni po posegu se nam bo sicer dozdevalo ali pa tudi ne, da imamo v ustih nekaj drugega kot zob, kasneje pa se implantati v naših ustih prilagodijo kot pravi zobje in kmalu bomo pozabili, da smo sploh bili na kakem posegu. Je pa res, da si moramo kljub vsemu za poseg vzeti nekaj časa in tudi čas pred posegom je pomemben. Pozanimati se moramo natančno, kaj sploh so implantati, iz česa so narejeni, koliko stanejo, ali je to primerno za vsakega izmed nas, ali obstaja kaka posebna nevarnost in še kaj bi se našlo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *