Privoščite si udobno spanje na vzmetnicah Leticia

Za vsa živa bitja je spanje ena izmed najpomembnejših fizioloških funkcij. Zato je za človeka zelo pomembno, kako spi in predvsem na čem spi. Najpomembnejša je pri tem izbira vzmetnice. Vzmetnice Leticia omogočajo človeku primerno spremembo dihanja, bitja srca in izločanja hormonov, kot tudi aktivnost pravega dela možganov, saj so nekateri deli možganov med spanjem bolj aktivni kot drugi. Zato si privoščite si udobno spanje na vzmetnicah Leticia, še najboljša izbira so modularne, ali pa se odločite za Body print, da točno ugotovite, kaj potrebujete.

Vzmetnica s točkovno podporoVzmetnice Leticia omogočajo tudi, da se spanje dejansko začne s preklopom v hipotalamusu. Hipotalamus se nahaja nad križiščem hipofize in vidnih živcev na bazi možganov ter povezuje živčne poti z višjimi centri. Zato je izbira vzmetnice ključnega pomena, saj le najboljše vzmetnice omogočajo pravilen preklop v hipotalamus, zaradi katerega se v možganskem deblu aktivirajo določena jedra v različnih fazah spanja, kar je ključno za pravilno spanje. Te vzmetnice tudi zelo koristijo prenašalcem po živčevju, glavni tak prenašalec je GABA (y-aminobutanojska oz. y-aminomaslena kislina), ki je zelo pomemben inhibitorni živčni prenašalec v osrednjem živčevju. Te vzmetnice tudi zelo dobro omogočajo obe fazi spanja, in sicer REM in NREM spanje.

Za REM spanje so značilna hitra in gibka zrkla, saj kratica REM pomeni Rapid Eyes Movement (hitro premikanje očes), za NREM spanje pa ravno obratno, saj NREM v angleškem jeziku pomeni Non-Rapid Eyes Movement (ne-hitro premikanje očes). V REM fazi največkrat sanjamo in predstavlja 20 – 25 odstotkov časa celotnega spanja pri odrasli osebi, pri novorojenčkih pa ta odstotek naraste tudi do 80 odstotkov. Zato je izbira vzmetnice res ključnega pomena in zato se za vzmetnico res splača odšteti Evro ali dva več.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *