Posteljnina vdahne spalnici dušo

Kljub temu, da v postelji preživimo (oziroma prespimo) skoraj eno tretjino dneva, njeni urejenosti pogosto ne posvečamo kaj prida pozornosti. Urejamo prostore kot sta dnevna soba in kuhinja, ki ju običajno vidijo tudi naši obiskovalci, prostor, ki je popolnoma naš in zaseben, pa pogosto ostaja neurejen. Kljub temu, da ni potrebno veliko, da ga uredimo – za to namreč niso potrebni nakupi pohištva ali barvanje sten, temveč zadostuje že dobro izbrana posteljnina.

Posteljnina mora biti v prvi vrsti takšna, da se med spanjem dobro počutimo. Če ne marate rjuh iz flanele, imejte torej platnene. Če ne marate krep posteljnine, ker praska, ali satenaste posteljnine, ki se vam zdi hladna, se odločite za navaden gladek bombaž.

Kakšni naj bodo vzorci in barve?
Mlajši pari radi posegajo po pisani in vzorčasti posteljnini, ki je videti bolj mladostno, če želite, da bo postelja videti razkošno, pa izberite posteljnino nekoliko bolj nevtralnih oziroma zamolklih barv, vzorci pa naj bodo bolj neopazni. Seveda je res, da barve vplivajo na naše razpoloženje in da boste zaviti v čokoladno rjavo posteljnino prej podlegli spancu kot strasti, a dejstvo je, da tudi od živo rdeče posteljnine ne bo kaj prida koristi – nenazadnje posteljo večinoma uporabljamo ponoči, in takrat je itak tema.

In kaj je najbolj pomembno? Na sam videz ne vpliva toliko, na počutje pa prav gotovo: posteljnina mora biti sveža, kar pomeni, da jo je treba redno menjati in prati. Saj veste, kako prijeten je občutek, ko ležeš v svežo posteljo, ki še diši po mehčalcu, ne pa po znoju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *