Izbira pisarniškega pohištva – izbira pisalne mize

Zveni  enostavno, kajne!  Kaj pa, če se motite?  Potem pa na dolgi rok zaradi svoje napake pridelate okvaro hrbtenice.  In kje najlažje naredite napako?

»Miza je pač miza«, si največkrat razlagate ob nakupu novega pisarniška pohištva. Večja kot je, več boste nanjo lahko odložili. To sicer je resnica, ki pa vam žal še ne omogoča zdravega položaja vašega telesa ob običajnem pisarniškem delu. Zakaj gre?

V kolikor imate pred sabo ravni rob pisalne mize in  tipkate, z svojimi lakti počivate na robu mize. Bolj kot postajate utrujeni, bolj se vaša hrbtenica ukrivlja v napačno smer – nazaj. Tu ne pomaga niti  dober pisarniški stol (več na . Je pa lahko seveda drugače.

V kolikor ima vaša pisalna miza vsaj nekaj radija (recimo kotna miza z notranjim polkrožnim  radijem), potem se lahko v tem delu s svojim telesom približate bližje miznemu robu. S tem omogočite vašim komolcem prevzeti  skoraj vso težo zgornjega dela telesa nase. Spodnji del nog se vam avtomatsko podvije pod stol in vaša hrbtenica se ukrivi v pravo smer. Ne verjamete?

Poizkusite se ob prvi priložnosti  v salonu  pisarniškega pohištva vsesti za tako mizo. Presenečeni boste. Morda boste ob prvem nakupu novega pisarniškega pohištva  znali poskrbeti  tudi za svoje zdravje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *