Parfumi

Danes parfumi oziroma dišave niso več statusni simbol, kot so bili na začetku njihovega obstoja, ko so si jih, zaradi njihove izredne vrednosti, lahko privoščili le vladarji ali najbogatejši. Sedaj obstajajo različni parfumi z različnimi cenami in tako so parfumi dostopni prav vsakemu posamezniku, ki si jih zaželi. Še več, parfumi so postali tako pomemben del našega vsakdana, da ima danes vsakdo v svoji omarici več različnih parfumov, tako da lahko glede na določeno priložnost, izbere pravi parfum. Glede na ceno pa se razlikuje tudi kvaliteta parfumov. Različne dišave imajo tako različno dolžino obstojnosti, ki lahko mine v uri ali dveh ali pa se obdrži na telesu skozi ves dan.

Glede na intenzivnost vonja in obstojnost pa dišave razlikujemo tudi na parfume, parfumske vodice in toaletne vodice. Pravi parfumi so seveda najbolj obstojni, parfumske vodice nekoliko manj, najmanj pa so intenzivne toaletne vode. Slednje so najcenejše in posledično tudi najbolj dostopne. Toaletne vodice tako proizvajajo tudi nepriznani proizvajalci, ki jih lahko ponudijo tudi po bizarno nizkih cenah. Toaletne vodice so tudi primerne za ljudi, ki na svojem telesu ne tolerirajo močnih vonjavi, ki jih zagotavljajo najdražje dišave.

Cenovno ugodne dišave lahko dobite tudi v spletni parfumeriji My Spirit, kjer lahko kupite dišavo zase ali za svoje bližnje kar prek spleta. Preberete pa si lahko tudi veliko drugih koristnih informacij na temo dišav.

Pri shranjevanju dišav pa se pogosto pozablja, da imajo tudi parfumi svoje »sovražnike« (to sta vročina in direktna sončna svetloba). Zato poskrbite, da bodo vaši priljubljeni parfumi primerno shranjeni.

Comments are closed.