Pametno in previdno vožnjo s čelado na glavi

Za varnost motorista je ključna uporaba pravilne zaščitne opreme. Najbolj pomembni kosi zaščitne opreme so motoristična čelada, motoristični kombinezon (hlače in jakna), rokavice, škornji in želva – zaščita za hrbet. A pri norenju na cesti in brezglavemu dirkanju ter preizkušanju mej tudi oprema prav nič ne pomaga. Iskalci adrenalina na cesti tvegajo v vsakem primeru, z motoristično opremo in brez nje. Imajo veliko možnost, da se jim bo v prihodnosti kaj hudega zgodilo. A običajni motoristi uživajo v vožnji z motorjem in ne izzivajo usode s preveliko hitrostjo za vsako ceno. Najbolj vešči motoristi uporabljajo tudi zelo kvalitetno motoristično opremo – sem sodijo tudi čelade Nolan.

Motoristična čelada varuje glavo

Čelada varuje glavo motorista ob trku. Poveča možnost preživetja za velik odstotek, prav tako pa so poškodbe motoristov, ki so nosili čelado precej blažje, kot v primerih, ko so motoristi trčili brez nje. Motoristične čelade Nolan so zasnovane iz najbolj kakovostnih materialov, ki kar najbolje zavarujejo glavo motorista tako ob padcu kot tudi ob trku.

Pri nakupu motoristične čelade nikar ne varčujmo. Čelada nam varuje našo glavo, ki je najpomembnejši organ. Poškodbe glave so največkrat usodne, čelada pa lahko to v veliko primerih prepreči. Čelade Nolan so lahko tudi izvrstno darilo za motorista. Prav gotovo si jo vsak želi imeti. Lahko jo imamo za na skuter in za na pravi močnejši motor.

Motoristična čelada Nolan

Razvoj motorizacije in motoristične zaščitne opreme

Skozi zgodovino so se čelade močno spreminjale in razvijale. Tako kot se je razvijala in večala tudi potovalna hitrost. Z razvojem motorizacije so motorna kolesa postala za nekatere tudi vsakodnevno prevozno sredstvo, za druge pa le sproščanje po napornem delovniku. Oboji pa si zaslužijo kar najboljšo zaščito pri vožnji z motorjem. A pri ekstremistih, tistih, ki svoje življenje namenoma tvegajo na cestah, tudi čelade Nolan ne bodo pomagale. Pomembno pa je osveščanje in izobraževanje motoristov, da morajo za svojo varnost poskrbeti sami. Najprej s pametno in previdno vožnjo, potem pa tudi z uporabo kvalitetne in popolne motoristične opreme, ko so na primer tudi čelade Nolan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *