Pameten nakup na javnih dražbah

Izjemno pomembno je, da si pred vsakim nakupom predmet prodaje ogledate. Če tudi ste na področju dražb že strokovnjaki in se jih redno udeležujete, to še ne pomeni, da vam nepremičnine ali premičnine ni potrebno predčasno ogledati. Včasih je sicer veljalo, da javne dražbe večinoma prodajajo le starejše nepremičnine – ampak to se je spremenilo. Vse več namreč najdemo povsem novo grajenih objektov in stanovaj, pri katerih pa moramo biti ravno tako pozorni, kot če bi bili pri starejših. Za kakovost nepremičnine nam namreč nihče ne odgovarja in je potemtakem naša naloga, da odkrijemo morebitne napake. Dobra stran pri temu pa je, da se vsa bremena na predmetu prodaje z prodajo le -tega izbrišejo. Tako vas kot kupca za neporavnane dolgove ni potrebno skrbeti.

Kaj pa cene? Najbrž že veste, da so javne dražbe znane po neverjetno nizkih cenah – seveda pa je od vas odvisno, če boste to znali izkoristiti. Mnogokrat je tudi bolje, če počakate na druge dražbe, kjer so cene razpolovljene še drugič. Paziti morate tudi na ljudi, ki ma dražbe pridejo z slabimi nameni. Marsikdo se namreč želi dogovarjati za kakšne posle na črno, torej nelegalno. Priporočeno je, da se z slednjimi ne ukvarjate in tem ljudem ne nasedate – marsikdo je namreč zaradi podobnih poslov že ostal brez avtomobila, denarja in na koncu celo strehe nad glavo. Zatorej pridite na dražbe pripravljeni – bodite v koraku z časom in berite forume. Zavedajte se tveganja, ampak ob enem bodite pripravljeni tvegati.

Javne dražbe so torej odlična priložnost za ljudi, ki nimajo toliko finančnih sredstev in želijo nepremično ali premičnino kupiti po ugodnejši ceni. Od vas pa je odvisno kako dobro se boste pogajali ter koliko pipravljeni tvegati – nekaj je potrebne tudi sreče in pa neznanja drugih udeležencev.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *