Optimizacija spletnih strani ne dovoli napak

optimizacija spletnih straniČe želimo, da bo optimizacija spletnih strani dosegla svoj namen, torej da bo spletno stran pod določeno ključno besedo potisnila kar čim višje, če že ne na 1. mesto, na internetnih iskalnikih si ne smemo privoščiti napak, ko se optimizacija spletnih strani izvaja. Veliko na to temo si lahko preberete na spletni strani podjetja Dominatus, in sicer na spletni povezavi https://www.dominatus.si/optimizacija-spletnih-strani, kjer je napisanih veliko koristnih napotkov in nasvetov na temo optimizacija spletnih strani.

 

Ključne in nedopustne napake

 

Nepravilno izbrane ključne besede

Prava optimizacija spletnih strani se začne s kvalitetno analizo dosedanje spletne strani. Analiza vključuje tudi pravo izbiro ključnih besed s katerimi je stranka prepoznavna na trgu. Vseeno pa morajo biti izbrane tiste ključne besede, ki jih iskalci storitev ali izdelkov, ki jih ponuja določena spletna stran vpisujejo v internetne iskalnike, saj nam nič ne koristi, če izberemo takšno ključno besedo, ki jo nihče ne vpiše v iskalnike.

 

Nizka kvaliteta vsebine

Optimizacija spletnih strani ne more biti uspešna, če vsebina na spletni strani ni spisana v skladu s SEO pravili in če je prekratka. Nikakor in v nobenem primeru pa vsebina ne sme biti prepisana ali prekopirana z neke druge spletne strani. Vse kar je lahko, je lahko napisana obnova vsebine z neke druge spletne strani, pa še to ni najbolje. V podjetju Dominatus imajo v ta namen zaposlene pisce vsebin, ki vsebine spišejo unikatno posebej za vsakega naročnika.

 

Nepravilno popravljanje url naslovov

Ob prenovi spletne strani, je potrebno dati veliko pozornost tudi pravilnemu oblikovanju url naslovov in zato je potrebno ustrezno urediti 301 preusmeritve, saj bomo sicer izgubili vse kar smo do zdaj imeli s staro spletno stranjo in bo izgledalo kot, da smo naredili novo spletno stran in ne zgolj prenovili staro.

 

Spletna stran ni prilagojena mobilnim napravam

V kolikor optimizacija spletnih strani ni delana tako, da je spletna stran prilagojena mobilnim napravam, vaše spletne strani v današnjem času nihče ne bo našel, saj že več kot polovica uporabnikov karkoli na internetu išče preko svojih mobilnikov.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *