Nemščina vaje

Največjim številom ljudem v Evropi je nemščina materni jezik. Nemško govori okoli petindevetdeset milijonov ljudi. Največ jih je seveda v Nemčiji in Avstriji takoj za njima pa je Švica ter Luksemburgu in Liechtensteinu. Vendar moramo vedeti tudi to, da čeprav jim je skupni materni jezik nemščina, se jeziki med državami razlikujejo.Če se želite bolje naučiti nemškega jezika kliknite na povezavo nemščina vaje.

Seveda le v kakšnih besedah in pa naglasih. Vendar pa smo tudi mi Slovenci mnogo besed prevzeli iz nemškega jezika. Te besede so tako imenovane tujke. Največ nemških besed je pri nas ostalo med in po drugi svetovni vojni. Glavni razlog da je toliko besed ostalo pri nas je tudi to, da je bila nemščina kar dolgo časa prvi tuj jezik ki so se ga učili že v osnovni šoli.

Nemščina pa je bila tudi zelo dolgo časa tudi prvi mednarodni jezik, vendar jo je kasneje izpodrinila angleščina, ki se je prebila v ospredje in jo je sedaj čisto izpodrinila. Vendar je nemščina še vedno na samem vrhu po svetu govorečih jezikov.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *