Napotki za odhod v finsko savno

Finska savnaFinska savna je ena izmed najpogostejših savn. Finska savna je zelo uporabna tudi doma, ki nam jo lahko prej izdelajo po meri in pridejo vgraditi za to specializirani izdelovalci savn.

Obstaja pa nekaj osnovnih pravil, ki jih morate upoštevati, ko se odpravite v savno. Zapomnite si, da se ljudje v savno pridejo sprostit in to tudi upoštevajte. Pred odhodom v savno se stuširajte in ovijte v brisačo. Na hitro vstopite v savno in se ulezite na prazno mesto Če ne porabljate brisače, morate na mesto preden se uležete pogrniti rjuho. V savni ne smete zganjati hrupa, zato glasno govorjenje ne pride v poštev. Marsikdo ve kaj pomeni imeti mir v savni, saj gre tja z namenom, da se spočije, razstrupi in zadiha kot nov. Si predstavljate, da ste v savni in pride tja nekaj »razgrajačev«, ki si ima toliko za povedati in opravljati, da vas mine, da bi sploh še tam ostali? Vendar ste plačali, da je finska savna tudi vam na razpolago, kar pomeni ali boste to poslušali ali pa odšli. Zato je prav, da so postavljena pravila, ki jih je potrebno upoštevati, tako, da se vsak res lahko spočije in uživa v savni. Vendar ne pretiravajte in pojdite ven, ko to vaše telo to zahteva.

Finska savna je namenjena sprostitvi in čiščenju telesa. Nikar s savnanjem ne pretiravajte, sploh začetniki ne smete ostati v savni predolgo, saj še ne veste kako se bo vaše telo odzvalo na vročino. Zagotovo boste vedeli kdaj imate dovolj, ker se ne boste več počutili prijetno. Drugače pa za nasvet vprašajte strokovnjake, ki vedo kako finska savna deluje na človeka.

Comments are closed.