Minimalizem ali retro stil pohištva – kaj izbrati?

Oboje je zelo popularno, a je starinski stil izbral svojo pot nazaj v zaželene kose šele v zadnjem letu ali dveh, pred tem se je namreč veliko več ljudi za opremljanje nepremičnine odločalo za minimalističen stil. Danes smo namreč v času, ko je recikliranje in ponovna uporaba najrazličnejših snovi in predmetov zelo pomembna, da se ohranja okolje v katerem živimo in da se preprečuje prekomerno onesnaževanje, ki je v zadnjih letih povzročilo že veliko težav.

Se pa vse bolj zdi, da kupci sedaj začenjajo sprevideti to, da minimalistično in skoraj identično vsem drugim ni edina rešitev v želji za bolj ekološko opremljene nepremičnine. Ljudje se namreč še kako zavedajo, da lahko resnično vnesejo tudi svoj slog, z kosi pohištva ki bodo trajni in pa kljub temu podobni že razpoložljivemu razgradljivemu pohištvu, ki je na voljo v trgovinah. Vse bolj se ljudje zavedajo tudi težav ogljikovih izpuhov. Prav zato z nakupom starinskega pohištva pomagate zmanjšati odpadke in pa ustvariti reciklirano podobo za starinsko in tudi retro pohištvo.

Sploh se je porast antičnega nakupa pohištva pokazal pri mlajših kupcih, ki imajo željo po opremi nepremičnine v svojih okusih. Ne gre torej samo za opremljanje stanovanje z celotnim starinskim pohištvom, že eden ali dva izjemna kosa bosta lahko prinesla v vaš prostor življenje in tako boste zmožni ustvariti nekaj svojega, v vašem slogu kar vas bo ločevalo od množice. Dražbe so zato tudi popoln kraj za nakupe takšnega pohištva, saj bo tudi mnogo ugodnejše, kot če bi ga kupovali na rednem trgu. Seveda pa ni nujno, da antično pohištvo uvrstite le v vaše domove, ampak tudi izven njih – zunanjost, vrt ali prostor zunaj, ki ga želite urediti, lahko povsem enostavno popestrite z starinskimi klopcami ali mizicami, kjer boste preživljali proste popoldneve.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *