Konkurenca na javnih dražbah – težava ali priložnost?

Javna dražba je lahko dvoje – velika priložnost ali pa težava. Tukaj je namreč veliko pogledov in vsak zase ima drugačne poglede na draženje. Nasveti, ki bodo našteti so vsekakor pomembni, ob njihovem upoštevanju pa boste vsekakor postali bolj vešči in znanja polni, ko pride do dražb. Velik pomen ima tudi zavedanje, da kljub vašim izkušnjam in redno udeležbo na dražbah konkurenca vedno obstaja – če ne v iznajdljivosti pa vsekakor v denarni zmogljivosti. Z največ težavami glede konkurenčnosti pa se boste vsekakor soočali pri kupovanju nepremičnin na odličnih lokacijah – te so namreč med kupci najbolj zaželene, zato bodo slednji tudi pripravljeni podati višje vsote.

Seveda pa ni vse v lokaciji – pomembna je tudi bližina do pomembnejših ustanov, kot so denimo zdravstveni domovi, banke, trgovinski centri in šole – ki ljudem vsekakor ob njihovi bližini olajšajo  vsakodnevno življenje. Da pa ima nepremičnina še odličen razgled, se vsekakor morate pripraviti na boj z ostalimi kupci. Javna dražba bo v tem primeru imela ogromno število ponudnikov, kar pa bo vplivalo tudi na ceno, ki se bo znatno zvišala, predvsem iz razloga več obiskovalcev  le – te.

Je pa tukaj še ena problematika, na katero morda sploh niste pomislili – obiskovalci, katerim javna dražba ne predstavlja namena kupovanja nepremičnin, ampak podkupovanje. Na kak način? Nevarni so predvsem iz razloga, ker varščino plačajo kljub ne namenu samega nakupa nepremičnine, na koncu pa jemljejo podkupnine od tistih kupcev, ki so resni, da kasneje nebi dražili za neko nepremičnino. Vse to je torej možno na javnih dražbah in zato previdnost nikoli ni odveč, prav tako tudi predčasno zanimanje o vseh lastnostih, na katere drugi morda ne pomislijo. Pozanimajte se tudi pri tistih, ki živijo v bližini nepremičnine in pa tistih, ki imajo z draženjem že izkušnje – tako boste lahko bolje pripravljeni – tudi na boj z konkurenco.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *