Komarček čaj je primeren in priporočljiv za dojenčka

Ko se nam rodi otrok in ko se začne prvi jok, sem ter tja kakšna mama takoj ne ve, zakaj njen otrok joka, ali pa če že, ne ve čisto točno, kako otroku pomagati? Zeliščni inštitut L’Angelica je razvil odličen čaj komarček za dojenčka, saj je odlična rešitev za marsikatero otroško bolezen, zelo pomaga pa tudi proti napihnjenosti otrok.

Čaj komarčekČaj komarček za dojenčka pomaga tudi proti kašlju, pospešuje prebavo, spodbuja tek oz. apetit ter zelo pomaga proti kašlju. Komarček je zagotovo zelo primeren za dojenčka, saj se iz te rastline lahko naredi izvrsten čaj komarček, ki je zelo dober blažilec krčev. Komarček pa ni odličen zgolj za dojenčka, ampak tudi za njegovo mamico, saj zelo pomaga pri tvorbi mleka v dojkah med dojenjem.

Komarček poleg naštetega pomaga tudi, če čaj iz njega kombiniramo z medom in ga pijemo takrat, ko kašljamo, nam sprošča sluz in s tem nam zelo pomaga pri izkašljevanju tega sluza. Prav tako pa je ta čaj odličen za grgranje med bolečinami v grlu. Je tudi odlično preventivno sredstvo v zdravstvu za najrazličnejše stvari, saj ureja prebavo, uravnava delovanje želodca, razkužuje prebavila in dihala, rahlo odvaja vodo iz telesa in uničuje bakterije, ki povzročajo črevesna vrenja.

Komarček pa je tudi močan antioksidant in zato zelo dobro deluje kot protistrup pri zastrupitvah z jodom, saj ustavi bruhanje in kolcanje, kar je pogost pojav tudi pri dojenčkih. Ravno zato je ta čaj zares zelo, zelo priporočljiv za uporabo pri naših najmlajših, kot tudi za mamice v času dojenja, kot tudi kasneje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *