Klubska mizica, kaj sploh je in pravilna izbira

Mogoče se sliši malo čudno, vendar še vedno se najde koga ki misli da so klubske mizice, tiste ki se nahajajo v klubih, lokalih ob točilnih pultih. No mogoče so tudi to, vendar sem mislim predvsem tiste mizice brez katerih si naših dnevnih sob sploh ne predstavljamo. Čeprav je danes moderno tudi to da jih nekateri nimajo in če bi naletel na tako dnevno sobo, bi lastnika sigurno vprašal, kam naj odločim kozarec, a naj ga kar na tla.

Klubska mizicaKlubske mizice kot jih poznamo so običajno lesene, kovinske ali v kombinaciji obeh materialov, vedno pogosteje pa se uporablja tudi plastične materiale. Izbira materiala je običajno povezana z stilom dnevne sobe. Leseno pohištvo ter plastična mizica nista ravno za skupaj se vam ne zdi.

Osnovni namen klubske mizice je da na njo odložimo kozarec, postavimo skodelico z kavo, ob obiskih na njo postavimo pecivo, ali pa vazo z rožami, ali pa na njo enostavno postavimo televizijski daljinec. Velikost je odvisna od namena uporabe, prav tako pa mora biti v sorazmerju z velikostjo kavča. Tako da miniaturna mizica in kavča za dvajset ljudi ni ravno priročna pa tudi na pogled ne najlepša izbira. Prav verjetno se vam je že zgodilo, ko ste hoteli seči do vašega kozarca, da ste mogli vstati, narediti korak ali dva do mizice. Primerna razdalja, ki je še sprejemljiva je do 40 do 50 centimetrov od kavča ali fotelja.

Kakšne oblike bo vaša mizica pa je vaša odločitev. Predvsem naj vam bo všeč, ter naj služi svojemu namenu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *