Kje kupiti baldrijanov čaj?

Rastlina baldrijan ima mnogo imen. Najbolj pogosto ime, razen baldrijan, je zdravilna špajka. Pojavljajo se pa tudi druga imena, kot so mačja trava, vražji bič, hajdina, odrijan ali ajdina. Baldrijan oz. zdravilna špajka je od približno 25 cm do približno 2 m velika visoka trajna zelika. Že od nekdaj se baldrijan uporablja kot čaj v različne namene.

Zeliščni čaj baldrijanV zadnjem času se ga najpogosteje uporablja za pomiritev različnih stresnih situacij, zato je tudi zelo iskan in mnogi se sprašujejo, kje kupiti baldrijanov čaj? Najlažje bo, če v internetni iskalnik vpišete besedno povezavo »čaj baldrijan« in našli ga boste. Ponuja se tudi po zelo ugodni ceni, njegovi učinki so pa nadvse navdušujoči, saj zelo, zelo pomaga v mnogih stresnih situacijah pri različnih poklicih. Baldrijan ima kratko korenino, ki poganja oker koreninice in podzemne pritlike na vse strani. Liste ima deljene, kot perje in posledično so manjši listi oz. lističi celorobi ali nazobčani, črtalasti ali celo suličasti. Baldrijan odlično pomirja čustveni, miselni in telesni nemir.

Odlično pomaga tudi pri živčni razdraženosti in neučakanosti, napetosti ter nesmiselnemu premikanju. Baldrijan je odličen pomočnik tudi pri zbranosti, spanju in počitku. Prav tako pomirja nemirno razbijanje srca ter pomaga premagati katerokoli namišljeno bolezen. Baldrijan je tudi odličen odganjalec vetrov ter za blaženje črevesnih krčev, lajša pa tudi bolečo menstruacijo in migrenski glavobol. Torej, na kratko povedano, je zelo, zelo priporočljiv tako za odrasle kot tudi za otroke, in sicer do 3 krat na dan. Najbolje je, da ga pijemo vročega, svoje blagodejne učinke pa ne izgubi niti, ko je hladen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *