Karitejevo maslo je v zrncih, kaj zdaj?

Če ste karitejevo maslo naročili enkrat sredi zime in je bila dostava po pošti ali pa imate tam, kjer je karitejevo maslo shranjeno malo bolj hladno, potem so se vam lahko naredila zrnca. Ne skrbite, s tem ni nič narobe, saj je karitejevo maslo v obliki masla nad določeno temperaturo. Enako je torej kot pri medu, zato ni s tem nič narobe. Razlog je v tem, da stearinska esencialna maščoba, ki jo karitejevo maslo vsebuje, kristalizira in več kot je je, več zrnc boste lahko opazili. Vendar naj vas ne moti. Ob stiku s kožo se bodo takoj spremenila v maslo, zrnca pa ne bodo nič praskala, če vas to slučajno skrbi za dojenčkovo kožo. Pravzaprav še nekaj, če se vam pojavijo zrnca, ste lahko veseli, saj v tem primeru karitejevo maslo nima nobenih dodatkov, ki bi preprečevali nastajanje zrnc, torej je povsem naravno. Nekaj takega se vam bo zagotovo zgodilo pri karitejevem maslu od Malince, ki ga lahko kupite tukaj https://www.malinca.si/karitejevo-maslo-iz-ekoloske-pridelave-100g.html.

Karitejevo maslo ima volj po oreščkih karitejevo maslo

Če ima tudi vaše karitejevo maslo vonj po oreščkih, je povsem naravno, nima dodanih nobenih parfumov ali pa parabenov, ki se jih sicer tako rado dodaja. Če vam ta vonj ni najbolj všeč, ni problema, kapnite nekaj kapljic eteričnega olja v tistem okusu, ki je vam všeč in vonj se bo spremenil, struktura pa ne. Pazite seveda na sestavo eteričnega olja, da ne boste z njim vplivali na kakovost karitejevega masla v smislu kakšnih nepotrebnih snovi, ki lahko povzročajo tudi alergije.

Karitejevo maslo za vse težave kože

Imate razdraženo kožo, suho kožo, hraste, suhe lase ali pa nohte, trdo kožo, luskavico, želite, da bi se brazgotine lepše zacelile ali pa imate kakšne druge težave s kožo? Potem si le kupite karitejevo maslo in rešili se boste vseh teh problemov ali pa jih boste vsaj blažili na način, da ne boste čutili nobenih neprijetnih simptomov. Uporabljate ga lahko ves čas, ni treba vmes prekiniti za nekaj časa, tako da ste lahko brez vseh skrbi pri uporabi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *