Kakšni so recepti za zdravo prehrano?

Je spet tu vikend, vi pa morate skuhati kosilo za družino, pa ne želite postreči s pohanim piščancem in pečenim krompirjem s tatarsko omako zraven in nekaj solate? Super odločitev, saj taka hrana res ni primerna za nikogar, za otroke pa tudi slučajno ne. Malo starejši otroci morda tako kosilo obožujejo, ampak kljub temu lahko naredite božansko zdravo kosilo, ko si bodo tudi otroci po njem obliznili prste. Ampak kaj, ko se takšni recepti težko dobijo, kajne? In kaj, ko se zdrava prehrana tako težko pripravi in je zahtevna za pripravo in potrebujemo ogromno sestavin, da je odlična. Ni vse tako, kot si predstavljate. Če boste obiskali spletno stran popolnapostava.com, poste videli, da so objavljeni številni recepti in hkrati boste videli, da zdrava prehrana ni tako težka za pripravo, kot si mislite.

 

Zdrava prehrana je tudi odlična popolna postava

Glede na to, da se najdejo številni odlični recepti, nikakor ne smemo več reči, da je zdrava prehrana slabega okusa, da ni na njej nič dobrega in da je starši ne morejo pripraviti otrokom, ker je ne bodo jedli. Verjemite, če boste poiskali recept, ki vsebuje sestavine, ki so vam všeč, bodo obrok z največjim veseljem pojedli tudi otroci. Imate radi ribe? Nikar jih ne vedno samo namočite v moko in specite na olju. Zakaj ne bi pripravili lososa s sočno zelenjavo in sladkim krompirjem? Ali pa zakaj ne bi pripravili hrustljave pice na malo drugačen način ali pa pripravili bučke z govedino, paradižnikovo pito s piščancem in podobno. To vse je hrana, ki jo imajo otroci radi, pa še zgleda zelo lepo. Hkrati se boste soočili z novimi recepti, vaša hrana bo postala veliko manj monotona, kot zdaj, ko vedno naredite nekaj s piščancem, svinjino ali pa govedino s smetanovo omako in krompirjem ali rižem. Novi recepti in čisto drugačen slog hrane bodo v vašo kuhinjo prinesli prepotrebno svežino.

 

Zdrava prehrana je lahko tudi sladka

Ste mnenja, da je zdrava prehrana dolgočasna, da je bolj kot ne enakega okusa, ker vsebuje ogromno zelenjave, nikoli pa ni nekih sladkih pregreh? Potem se zelo motite. Zdrava prehrana namreč vsebuje tudi številne zdrave pregrehe, le da te sladke pregrehe niso več pregrehe zaradi uporabljenih sestavin. Zdrava prehrana prav tako vključuje sladoled, na primer izvrsten avokadov ali pa borovničev sladoled in ostale okuse, prav tako se najdejo številni recepti za piškote in tortice in še bi lahko naštevali.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *