Kakovosten LCD led monitor ali dva

Računalniški monitor ni pomemben le za nemoteno delo, ampak tudi zaradi našega zdravja. Pravzaprav nekakovostnih monitorjev sploh ne bi smeli uporabljati. Ob slabih svetlobnih pogojih, močnem soncu skozi okno ali močni umetni luči postanejo namreč zelo škodljivi za oči. Naše oči pa so preveč dragocene, da bi jim škodovali s slabim monitorjem. Že tako ali tako dolgotrajno zrenje v monitor ne vpliva najbolje nanje, a s kakovostno izbiro lahko to omilimo in preprečimo bleščanje ter napenjanje oči. Zato si privoščite čim boljši LCD led monitor, saj vam bodo vaše oči več kot hvaležne!

Najboljši zorni kot in postavitev

LCD MonitorKo kupujete LCD led monitor, je treba biti pozoren na veliko stvari. Vsekakor pa ni pomembno le to, kako velik je monitor, čeprav marsikdo misli tako. Veliko ljudi namreč misli, da je večji LCD led monitor vedno boljša izbira kot manjša različica drugega modela. Dimenzije vsekakor niso najbolj pomembne, ampak so bolj pomembne druge tehnične lastnosti. Najbolj pomembno je, da monitor omogoča čim večji zorni kot gledanja ter da je nastavljiv tako po višini kot po nagibu. Tako ga boste lahko brez težav namestili tako, kot ustreza vam in vašim očem. Ko najdete tak monitor, pa kupite največjo različico takšnega modela. Oziroma vsaj največjo različico, ki vam jo omogoča vaš proračun.

Prav tako velja že pred samim nakupom premisliti, kam boste postavili LCD led monitor. Ni namreč vseeno, ali je okno za njim ali pred njim, ali pada svetloba iz strani in podobno. Vse to namreč vpliva na nemoteno zrenje v ekran, enako pomembni pa sta tudi višini mize in stola. Še tako kakovosten monitor vam ne bo prav nič pomagal, če bo postavljen previsoko ali prenizko oziroma če bo direktno nanj sijalo sonce. Zato je dobro o vsem tem premisliti že pred nakupom ter si urediti delovni prostor tako, da bomo v njem najlažje delali ter da bo kar se da prijazen do vaših oči in hrbtenice. Pri sedečem delu z računalnikom trpi namreč predvsem vratna hrbtenica, zato je zelo pomembno, da se da monitor nastaviti po višini.

Dva monitorja ali en sam?

V zadnjem času je zelo popularna uporaba dveh monitorjev. Na vprašanje, ali kupiti samo en LCD led monitor ali dva, pa je pravilen odgovor: TRI! Če imate namreč prenosni računalnik, ki ga nosite s seboj domov ali na delo, je zelo priročno tako v pisarni kot doma imeti še dva večja monitorja, na katerih delate. Taka rešitev je zelo priročna, prijazna do oči ter enostavna za uporabo, pa še stacionarnega računalnika ne potrebujete: dovolj je kakovosten prenosnik in 2 čim večja monitorja. Če pa to za vas trenutno predstavlja prevelik strošek, pa si omislite vsaj en kakovosten monitor, drugega pa boste potem že dokupili kdaj kasneje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *