Kaj ponuja f-secure vsem uporabnikom mobilnih naprav?

Ker je danes v navadi, da so mobilne naprave vse več v uporabi, je smiselno le-te tudi dobro zaščititi. Primer take zaščite je tudi programska oprema f-secure, ki je namenjena ravno temu. Razvijalci programa f-secure, že od leta 1988 namreč izpopolnjujejo tako internetno zaščito, zaščito pred vdori in seveda zaščito proti virusom. Treba pa je poudariti, da antivirusni program f-secure ni namenjen zgolj samo za mobilne telefone, ampak tudi, za prenosne računalnike, tablice in strežnike. Prav tako pa nam razvijalci tega programa ponujajo tudi dve možnosti za podjetja, a o tem morda kdaj drugič. Za zdaj si poglejmo, kaj ponuja f-secure vsakdanjim uporabnikom mobilnih naprav.

Stvari, ki jih f-secure ponuja in izvaja v ozadju našega operacijskega sistema

Povedali smo že, da f-secure deluje v ozadju naše naprave. To ne pomeni nič drugega kot to, da program f-secure popolnoma nič ne moti delovanja naprave, hkrati pa nam jo ščiti pred zlorabami. Namreč, vse več je primerov, ko ljudje svojih naprav nimajo dobro zaščitenih in zaradi tega prihaja do vdorov in kraje ali pa zgolj  nadlegovanja s strani hekerjev. Poleg samega “tihega” delovanja pa moramo poudariti tudi to, da je f-secure zelo prijazen za uporabnika. Funkcija, ki jo opravlja za nas, je precej zapletena, a v bistvu vse, kar moramo mi, kot uporabnik storiti je to, da si program naložimo na svojo napravo.

To pa je dejansko najmanj, kar lahko storimo, da vsi naši podatki ostanejo varni. Seveda pa lahko ročne preglede izvajamo tudi sami, kadarkoli želimo, ni pa nam treba. Kot pa smo že rekli, pa je program na voljo tudi v dveh podjetniških različicah, ki pa imata še nekaj dodatnih funkcij za tiste malo bolj zahtevne uporabnike. Primeri takih funkcij sta na primer pregled elektronske pošte ter nadzor spletne vsebine in podobno. Podrobnosti o ponudbi za podjetnike in zasebne uporabnike lahko najdete na: https://www.a1.si/velika-podjetja/resitve/varnostne-resitve/f-secure.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *