Kaj nam hitrost interneta v omrežju 4G danes omogoča?

A1_finalDa obstaja omrežje 4G, ni ravno najnovejša novica. Je pa z novodobnimi pametnimi telefoni le-tega vsekakor dobro imeti na razpolago. Namreč hitrost interneta je v omrežju 4G bistveno hitrejša od hitrosti v 3G ali pa (bog ne daj) 2G. Namreč dandanes je splet skoraj bolj pomemben od klicanja, zato je hitrost interneta tudi tako pomembna. K sreči pa nam podjetja, kot je A1, ponujajo že zgoraj omenjeno 4G (LTE) omrežje in s tem tudi to, da le-tega uporabljamo za celo vrsto uporabnih stvari. Na primer, si mar predstavljate, kako bi bilo, če bi želeli na svojem socialnem omrežju objaviti fotografijo ali pa filmček, a bi imeli na razpolago le 2G omrežje? Verjetno ne. No, poglejmo pa si torej, kaj vse nam hitrost interneta v omrežju 4G danes omogoča.

 

Večja hitrost interneta omogoča tudi večjo uporabnost mobilnih naprav

Če smo v preteklosti lahko uporabljali telefone za klicanje in pošiljanje sporočil, danes lahko poleg tega še dostopamo do zelo hitrega interneta, ki pa nam omogoča, da svoj pametni telefon popolnoma izkoristimo. Namreč hitrost interneta nam omogoča, da komuniciramo z ljudmi tudi na popolnoma druge in najnovejše načine. Omenili smo že, da v omrežju 4G lahko bistveno hitreje dostopamo do spleta, prav tako pa lahko hitreje nalagamo in prenašamo podatke.

Če smo v preteklosti lahko prenašali glasbo, danes lahko prenašamo HD video posnetke. Poleg tega pa nam je na voljo vse, kar je bilo na voljo v prejšnjih dveh mobilnih omrežjih, saj edina razlika, ki je od tedaj in do zdaj nastala, je hitrost interneta in le-ta se ni zmanjšala, ampak zvečala. To pomeni, da lahko uporabnik v tem omrežju torej bistveno hitreje prejema podatke, uporablja navigacijske aplikacije, ki bodo imele manjši časovni zamik, gleda video posnetke na spletu in seveda igra spletne igre. Tako kot so torej postali zmogljivejši telefonski aparati, je tudi hitrost interneta postala boljša. Zdaj lahko uporabljamo svoj pametni telefon tudi tako, da naredimo domači internet, na katerega se lahko povežejo drugi aparati (telefoni, notesniki, tablice ipd.). Celoten seznam stvari, ki so na voljo vsakemu uporabniku v tem omrežju, pa lahko najdete na: https://www.a1.si/omrezje/pokritost-in-hitrost-interneta

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *