Kaj je lahko narobe pri tlakovcih

Polaganje tlakovcev je opravilo, pri katerem gre lahko marsikaj prav zelo na hitro povsem narobe. Pri tem gre lahko narobe če polaganje tlakovcev Tlakovano dvoriščeopravljate sami, ali pa za to najamete ljudi, ki so vešči svojega opravila in to ves čas delajo. Prvi problem s katerim se lahko srečamo, je, da so tla preveč razmočena. V tem primeru se polaganje tlakovcev ne more nadaljevati oz. nima nobenega smisla, da bi silili naprej s tem, ker se vam bo to prej ali slej maščevalo, saj razmočen teren ni merodajen in se ga nikakor ne da utrditi.

Ta problem je torej skupen domačemu mojstru in profesionalcu. Potem pa je tu še določanje padca, s katerim pa profesionalec ve kaj in kako, ampak spet, terena ne pozna tako kot lastnik, zato bo morda padec kljub vsem izkušnjam premajhen in bo polaganje tlakovcev na kocu izgledalo kot bi bilo polno napak ob večjem deževju. V tem primeru morata tako naročnik kot tudi izvajalec nujno sodelovati. Potem pa hitro pridemo do tamponskega sloja, ki ga večina domačih mojstrov izpusti, ker niti ne vedo, da je potreben. Vendar pa le ta zaščiti, da bi rasel plevel iz podlage, prav tako pa ima še vrsto drugih prednosti. Do napake pa lahko pride tudi v zaključnem sloju, to je fugiranju, pri katerem je treba spet izbrati pravi material in delo opraviti zelo natančno.

Na splošno lahko zaključimo, da ima polaganje tlakovcev kar nekaj pasti, v katere se lahko kaj hitro ujame vsak, končni rezultati pa so lahko tudi zelo vidni in prinašajo veliko nejevolje.

Comments are closed.