Kaj avtomatska evidenca delovnega časa pomeni za plače?

spicaVemo, da so vsaki prihranki, ki jih lahko podjetje naredi, njegov dobiček. V vem članku bomo govorili o tem, kaj so lahko potencialni interesi podjetja, v katerem je evidenca delovnega časa že posodobljena z najnovejšo strojno in programsko opremo. Šli pa bomo še en korak dlje in si pogledali, kaj imata skupnega taka evidenca delovnega časa in plača, saj na koncu vedno pridemo do ene same zaključne stvari. In to je denar. Živimo na planetu kjer je denar vladar vsega. Več kot ga imamo, več lahko storimo z njim. Pa da ne bomo preveč zašli v raznorazne filozofije, si poglejmo, kaj evidenca delovnega časa pomeni za plače.

Končno! Evidenca delovnega časa postaja vse manjša skrb. Kaj pa plače?

Kot nam je znano, je elektronsko vodena evidenca končno postala dosegljiva in učinkovita pred nekaj leti. Ne moremo se več znašati nad sistemom, če nam podjetje ne cveti tako kot bi si želeli. Vsa tehnologija, da bi evidenca delovnega časa bila boljša, nam je sedaj na voljo, če pa le – te ne uporabljamo, pa ostaja to na vsakem posameznem podjetniku. Poglejmo pa si, kaj dobro vodena evidenc delovnega časa pomeni za plače. Naj bo dobra evidenca delovnega časa in plača bo postala boljša. Logika je precej enostavna. No, v teoriji je to eden od interesov, ki ga podjetje lahko ima. Sama evidenca delovnega časa je s tehnološko naprednimi programi in strojno opremo res boljše opravljena, kaj pa bo podjetje naredilo s pridobljenim denarjem, pa je odvisno od posameznega vodje. Bodo delavci boljše plačani? Morda. Lahko pa se tudi odloči za investicijo na dolgi rok, ki omogoča širjenje podjetja in s tem več zaposlenih.

Morda še pomembnejše pa je delovanje, ki z napredno vodeno evidenco omogoča tudi  bolj točne obračune plač. Računovodje pa imajo bistveno lažje delo, saj so vsi podatki že avtomatsko preneseni iz evidence v programe za obračun plač.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *