Kabli za cevi z učinkom gretja

grelni kabli


Vodovodne in druge vrste cevi za svoje optimalno delovanje potrebujejo tudi posebne grelne kable, še posebej v zimskem času, ko je temperatura zelo nizka. Grelni kabli za cevi omogočajo, da cevi ne popokajo in da tudi pri nizkih temperaturah ne prihaja do nezaželenih težav. V nadaljevanju vam predstavljamo pametni grelni kabel, ki je med uporabniki v zadnjem času najbolj priljubljen.

Pameten samodejno prilagodljiv grelni kabel

Grelni kabli za cevi se delijo na več vrst oziroma kategorij. Med njimi v zadnjem času zelo izstopa pameten samodejno prilagodljiv grelni kabel. Zanj je značilno, da prepozna temperaturo okolja in glede na to kar sam prilagodi moč ogrevanja. Razporeditev toplote je zato vedno enakomerna. Tudi njena poraba je ves čas nadzorovana. Pametni grelni kabli za cevi imajo preizkušen ovoj iz aluminija. Ravno zaradi tega materiala so kabli robustni in so zelo enostavni za nameščanje.

Pametni grelni kabli so grajeni na osnovi vzporedne upornosti. To pomeni, da gre za samoregulacijske grelne kable. Sestavljeni so iz dveh vzporednih žic, ki sta vgrajeni v polprevodniški material. Ta prilagaja svojo grelno moč glede na temperaturo okolice. Četudi je temperatura v zunanjosti nad 0 stopinj Celzija in ni potrebe po zaščiti cevi, bodo grelni kabli še vedno vključeni.

Izjemno enostavni za namestitev

Kar so grelni kabli za cevi samodejno prilagodljivi, jih lahko zelo enostavno režemo in ovijamo. Popolnoma se prilegajo cevem. Njihov ovoj iz aluminija poskrbi, da so kabli robustni in kot tako izjemno enostavni za namestitev. Pri vseh grelnih kablih pa je potrebna uporaba varovalke.

Kje vse lahko uporabljamo kable za gretje?

Kabli za gretje cevi se lahko uporabljajo pri vodovodnih ceveh, kanalizacijskih ceveh, odtočnih ceveh in vodnjakih. Če z njihovo uporabo nismo dovolj seznanjeni, je najbolje, da o vseh podrobnostih povprašamo prodajalce takih sredstev. Ti nas bodo seznanili z vsemi potrebnimi informacijami in nam svetovali tudi, kateri grelni kabel za cev je najbolj primeren za naše potrebe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *