Jogi po meri

Tisti, ki so majhne ali povprečne rasti, se pogosto niti zavedajo ne, kako težko je lahko življenje, če je tvoja višina nadpovprečna. Naš svet je pač oblikovan po meri povprečnega človeka, in odstopanje od tega prinaša marsikatero težavo. Pretirana višina lahko prinese težave pri izbiri ustrezne postelje, ki mora biti seveda primerne velikosti in pri izbiri ležišča oz. jogija. Jogi je v takšnih primerih običajno potrebno izdelati po naročilu, saj gre za nestandardne dimenzije. Več informacij o izbiri pravega jogija lahko pridobite s klikom na povezavo http://www.dormeo.net/jogi/

Sin, trenutno srednješolec, meri v višino kar 194 centimetrov, njegova rast pa še ni povsem zaključena. Ob takšni višini marsikdo pomisli na košarkaše, vendar moj sin ni športnik – precej bolj ga zanima računalništvo. Ima pa kljub temu s košarkarji marsikaj skupnega: vse tiste težave, ki jih povzroča velikost.
Ena teh precej očitnih težav sta postelja in primeren jogi za spanje. Po tem, ko je kar dolgo spal na običajni postelji, ki ima jogi dolžine 200 cm, in pri čemer so mu noge vedno visele preko roba, smo se sedaj odločili, da mu omogočimo spanec, kakršen je ljudem običajne rasti samoumeven – torej spanec, pri katerem se lahko udobno naspiš, ne da bi ti stopala visela čez jogi.

Z možem sva kar precej brskala po spletu, da sva našla primernega izdelovalca jogijev po meri. S samo posteljo namreč ni bilo težav, saj jo lahko v večjih dimenzijah izdela vsak mizar, proizvajalci ležišč pa seveda niso na voljo na vsakem vogalu. Nazadnje smo le našli proizvajalca ležišč iz pene, ki nam bo izdelal jogi posebnih dimenzij oziroma dolžine kar 220 centimetrov (treba je predvidevati, da bo sin še nekoliko zrasel, poleg tega pa nihče ne spi z glavo tik ob čelni ploskvi postelje).

Po tem, ko sva z možem naročila posteljo in ležišče, sva seveda obiskala še šiviljo. Ta bo poskrbela za združitev dveh prešitih odej ter za posteljne prevleke primernih dimenzij. Saj veste, da spanje ni udobno, če se ne moreš v celoti pokriti – in to s klasično odejo tudi ne gre.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *