Kako izbrati dobro jezikovno šolo?

Izbrati dobro jezikovno šolo ni enostavna naloga, kajti v jezikovni tečaj vložimo tako  svoj denar, kot tudi svoj dragoceni (prosti) čas. Pred izbiro šole zato nikar ne primerjate le cen jezikovnih tečajev, ampak si pridobite odgovore na vprašanja, ki jih navajamo v nadaljevanju.

Kdo vas bo poučeval?
Ni dovolj, da vam v jezikovni šoli rečejo, da pri njih učijo profesorji jezika, pomembno je, da so usposobljeni za poučevanje odraslih,  da vas znajo motivirati in pripraviti res dober in učinkovit tečaj.

Ali jezikovna šola oblikuje homogene skupine tečajnikov z enakim znanjem?
Če šola ne uspe oblikovati skupin na različnih ravneh, vam tudi najbolj prijazen vodja  šole in osebni odnos v majhni šoli ne pomagata kaj dosti. Potrebujete homogeno skupino tečajnikov na vaši ravni znanja. Tako bo vaš napredek najhitrejši. Ne boste izgubljali živcev z učenjem stvari, ki jih že znate ali pa izgubljali poguma za učenje tujega jezika, ker bi bil tečaj za vas mnogo pretežak. Če imate občutek, da skupina ni prava za vas, to vodstvu jezikovne šole povejte že po prvem ali drugem srečanju. Če nimate možnost za preskok v drugo skupino, naj vam vrnejo denar.

Kako velike so skupine v jezikovni šoli?
Velikost skupin v jezikovni šoli je zelo pomembna. Poiščite jezikovno šolo, kjer skupine niso večje od osmih tečajnikov. Osem tečajnikov je še najvišje število, ki še omogoča dovolj možnosti za pogovor.

Ali vas tečaji vodijo do mednarodnih izpitov?
Že res, da se morda vpisujete na tečaj prve stopnje in vas mednarodni izpit niti slučajno ne zanima, a pomembno je, da so programi šole zastavljeni tako, da vas učinkovito vodijo do mednarodnih izpitov.

Nekaj dodatnih informacij o tem kako izbrati dobro jezikovno šolo, lahko najdete tudi s klikom na povezavo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *