Je prevajanje španščine boljše pri agenciji ali prevajalcu

poliglot (1)Mnenje ljudi glede agencij je praviloma zelo slabo. Mnenja so, da agencije le služijo in da bi bilo veliko storitev ali izdelek naročiti direktno pri proizvajalcu ali pa izvajalcu. Povsem enako je tudi za prevajanje španščine in delo agencij, vendar pa, ali ste kdaj že razmišljali o smeri, da agencija redno naroča pri prevajalcu v primeru prevodov španščine in ima zato kakšne posebne pogoje, naročnik pa pride do prevajalca praviloma le enkrat oz. pride do malo boljših pogojev v primeru res velikega obsega naročil? Kaj ni potem logično, da je prevajanje španščine cenejše pri agenciji?

 

Prevajanje španščine je mnogo cenejše pri agenciji kot direktno pri prevajalcu

Črni trg je na področju prevajanja in lektoriranja še vedno zelo živ. Samo kakšen forum je treba obiskati in že najdete prevajalca. Vendar pa je za prevajanje španščine to vseeno malo težje, saj prevajalcev ni prav veliko, se pa vseeno kakšen najde. Vendar pa se je treba zavedati, da v kolikor naročite prevajanje španščine na črnem trgu, podjetju ne bo izstavljen račun, kar pomeni, da tudi ne bo moralo tega izdatka dati med stroške. Vendar, kar pa je še najslabše, prav nobene garancije ni, da bo prevod opravljen, da bo opravljeno v roku in da bo opravljeno kakovostno.

Agencija si prav gotovo ne more privoščiti slabih prevodov, saj lahko v tem primeru prav na hitro zapre svoja vrata. Pa še nekaj, zakaj bi tvegali slab prevod, če je zanj treba odšteti več, težje je najti prevajalca, nimate prav nobene garancije za prav čisto nič, če pa si lahko prevajanje španščine naročite pri agenciji? Prevajanje španščine na ta račun ne bo nič slabše, kot so mnogi mnenja, češ da prevajalec na ta račun dobi mnogo manj, kot če bi prevajanje španščine prodajal sam. Morda za posamezno prevajanje španščine res dobi manj, kot če bi prodal sam na črnem trgu, vendar lahko na ta zaslužek računa morda nekajkrat na leto, če pa prevode opravlja za agencijo, pa ima redno delo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *