Izklicna cena dražbe

Ker ste se odločili sodelovati na dražbi, vas najbolj zanima, koliko boste odšteli za določeno stvar. Končna cena je vse do zadnjega trenutka pravzaprav neznana, ker nikoli ne vemo, kako se bo dražba odvila, koliko interesentov bo in kakšna bo končna cena za določeno stvar.  Vse kar vemo je izklicna cena in to ponavadi že izvemo takoj, saj je pomembno, da jo poznamo in zgolj če se z njo strinjamo, bomo seveda pristopili kot interesent na dražbi.

Dražba za hišoIzklicna cena ne pomeni nič drugega kot začetna cena. To pomeni, da obstaja začetna cena za vsako stvar in na sami dražbi se potem ta cena viša. Vsaka dražba poteka na ta način. Koliko bo zrastla in kakšna bo na koncu pa je tudi odvisno koliko bo interesentov za to stvar in koliko je kdo pripravljen zanjo tudi odšteti. Tako je dražba lahko za nas uspešna ali pa odidiemo praznih rok. Pa seveda ni vse izgubljeno, saj je najbolj pomembno, da dražbe spremljamo in bo morebiti še v kratkem tudi takšna, ki nas bo zanimala in na kateri bomo imeli več sreče.

Izklicno ceno postavi prodajalec. To pomeni, da se odloči za določen začetni znesek, po kateri je dejansko lahko ta stvar tudi prodana, če ni veliko drugih interesentov oziroma smo po sreči edini, ki želimo to tudi kupiti. V tem primeru smo zagotovo zadovoljni z izidom dražbe. Izklicna cena pa lahko narašča in mogoče preseže vsoto, katero smo pripravljeni plačati za določeno stvar. V tem primeru seveda odnehamo oziroma nehamo dražiti in stvar prepustimo tistim, ki so zanjo pripravljeni plačati več. Ker pa smo v samem začetku in pred pristopom na dražbi morali plačati varščino, pa nas to ne sme skrbeti, ker v primeru, da nismo srečni kupec in zmagovalec dražbe, se nam ta znesek v celoti povrne. Tako enostavno in hitro do želene stvari.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *