Italijanščina

Italijanščina je zagotovo eden najbolj znanih pojočih, spevnih oziroma melodičnih jezikov v svetu. Pogosto jo povezujemo z italijansko mafijo, poznano najbolj iz različnih filmov, v katerih sta pogosto blestela ameriška igralca Robert de Niro in Al Pacino, čeprav je Italija veliko več kot to.

Italijanščina in z njo vsa Italija je širšemu svetu namreč poznana tudi zaradi evropske prestolnice visoke mode – Milana, zaradi kulinaričnih dobrot – kaj bi svet brez pic –, prelepe toskanske pokrajine, Benetk …

Italijanščina gre zelo dobro v uho in se jo lahko hitro naučimo. Seveda priporočamo, da se udeležite enega izmed tečajev italijanščine, kjer vas bodo spretni govorci kaj kmalu pripravili na samostojno pohajkovanje po čudoviti Italiji, ne da bi se pri tem poskušali opirati na kak drug tuj jezik, na primer angleščino. Učenje poteka v skupini ali individualno za vse starosti in kategorije: če ste začetniki ali pa potrebujete nadgradnjo jezikovnega znanja, morda si želite opraviti jezikovni certifikat, se naučiti poslovne italijanščine, vsakdanje konverzacije … Benvenuto (dobrodošli)! Vas zanima učenje italijanščine?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *