Iščete zavarovanje za tujino, pa ne veste kje ga dobiti?

corisZa vse ljudi, ki načrtujejo veliko potovanj izven domače države, je priporočeno imeti zavarovanje za tujino, saj smo le tako lahko mirni in konec koncev tudi zdravi, ko obiskujemo tuje dežele. To je vse lepo in prav, ampak kje pa lahko najdemo tako zavarovanje za tujino, ki bo krilo naše morebitne stroške zdravljenja, ko smo mi lepo na počitnikovanju v Grčiji ali pa Ameriki? No, če se tudi sami sprašujete po takih informacijah, vam bomo v temle članku razkrili, kje si lahko tako zavarovanje za tujino priskrbite tudi vi, koliko vas okvirno lahko to tudi pride in kakšne so ponudbe na trgu.

 

Kje dobiti zavarovanje za tujino, kakšne so cene ter kaj poleg zdravstvenega zavarovanja še vključuje?

Ko iščemo najbolj idealno zavarovanje za tujino, je vsekakor potrebno biti potrpežljiv, saj velikokrat podjetja, ki nimajo dovolj izkušen, trdijo, da so sama najboljša iz raznoraznih razlogov. Zato vam je položeno na srce, da se preden sklenete kakršnokoli zavarovanje s katerimkoli podjetjem, dobro pozanimajte in prepričajte o resnicah le-tega. Saj bo slabo ali nepravilno zavarovanje za tujino lahko naredilo več škode kot koristi. Seveda, pa to ne pomeni, da je nemogoče dobiti dobro zavarovanje za tujino po ugodnih cenah in od izkušenih ponudnikov. Že samo en tak primer je na primer podjetje Coris, ki se že 20 let ukvarja ravno s popotniki, ki potrebujejo tako zdravstveno zavarovanje kot še kaj drugega. Velikokrat nam je namreč na voljo tudi druga pomoč, kot so na primer zavarovanje pred krajo ali izgube prtljage, uradnih dokumentov ali celo preklic leta.

Poleg tega pa je zavarovanje za tujino mogoče skleniti za eno samo osebo ali pa za več oseb hkrati. Na voljo pa je tudi možnost za družinsko zavarovanje za tujino, kjer lahko naenkrat zavarujemo celotno družino v enem samem koraku. Za vse to pa tovrstni ponudniki, katere je mogoče najti kar na spletu, pa računajo od slabih 10 pa do 50 in več evrov. Odvisno od tega, kaj želimo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *