Iščete ugodne viličarje? Dobite jih že celo na dražbah!

Kaj pa viličar sploh je? vsi ste najbrž že slišali zanj, za ta velik stroj, ki se po mnogih velikih tovarnah uporablja za prevoz najrazličnejšega težkega tovora in razkladanje ter nakladanje. Pri tem delu pa je pomembno, da se vse to dogaja na čim krajših razdaljah in da je potrebno smer vožnje nenehno spreminjati. Prav zato so strokovnjaki razvili najrazličnejše viličarje, ki zadovoljujejo potrebe tistih, ki jih za svoje vrste dela potrebujejo. Dve vrsti pogona viličarja sta tako še hidrostatični in pa hidrodinamični pogon pa tudi akumulatorski ter električni.

Kako denimo delujejo akumulatorsko gnani viličarji? Pri njih je značilno, da jih torej poganja akumulator in prav tako je ta vrsta najbolj popularna, predvsem zaradi njenih pozitivnih značilnosti. Ker nima izpušnih plinov, je primeren tudi za delo v manjših, zaprtih prostorih, kar pomeni da ga uporablja veliko število tovarn. Prav tako ni hrupen in je cenejši od drugih vrst viličarjev, zato se ga veliko uporablja tudi v skladiščih manjše velikosti. Seveda ima tudi slabše lastnosti, kot denimo potreba po usmerniku in nezmožnost obratovanja oziroma dela več kot osem ur, ampak je to, če se orientirate na vse pozitivne lastnosti skoraj zanemarljivo.

Kako pa torej do ugodnih viličarjev? Danes jih ponujajo že mnoge javne dražbe po seveda veliko ugodnejših, tudi polovičnih cenah, kot sicer. Najdete jih lahko na mnogih spletnih dražilnih straneh, kjer lahko navadno tudi izbirate, kaj točno iščete in po kakšni ceni. Javne dražbe so za vas lahko prednost predvsem zaradi zelo nizkih cen, a naj vas to ne zavede v nakup brez predhodnega ogleda predmeta prodaje. Vsekakor je dobro, da ga pred nakupom pregledate in se prepričate, da je v dobrem stanju in da deluje brezhibno, da ne boste na koncu z njim imeli le stroškov. Javne dražbe vam torej lahko zelo pomagajo pri ugodnem nakupu, a to vas naj ne zavede pri dobrem pregledu stroja ali druge premičnine, ki jo kupujete.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *