Fotokopirni stroj – kako deluje?

Pri napravah kot je na primer fotokopirni stroj, moramo najprej preveriti ali je notri v škatli črnilo oz. kartuša, kajti, če je ni, fotokopirni stroj ne bo natiskal želene strani.

Torej,če je fotokopirni stroj ni v pripravljenosti in priključen v elektriko in v računalnik iz katerega se bo dokument natiskal, pritisnete gumb natisni in fotokopirni stroj bi moral začeti čez nekaj sekund tiskati. Vendar mora biti program po navadi naložen na tisti računalnik iz katerega tiskate, kajti le na ta način se bosta ti dve napravi med sabo povezali. Obvezno pa je tudi, da pogledate, če imate notri papir, kajti tudi brez tega ne gre.

Glede barve je pa tako, če želite tiskati barvno, morate to tudi prej označiti, preden daste dokument tiskati, če pa želite, da je črno belo, je pa po navadi že samodejno shranjeno med lastnostmi in funkcijami tiskanja. Kdor ne zna naložiti določenih funkcij na računalnik ali ima kakršne koli težave pri povezovanju naprav, vam po navadi tudi kupci pomagajo pri tem opravilu, samo potrebno jim je povedati.

Lahko pa tisti, ki to delate doma, vtipkate na spletu in pogledate postopek za nalaganje in pomoč pri teh ali podobnih stvareh. Nekateri pa ne potrebujejo ne spleta, pa ne prodajalca, ker so mojstri na tem področju, zato jim fotokopirni stroj ne dela nikakršnih težav. Tako, da mojstrov na tem področju nikakor ni premalo pri nas, potrebno ga je le najti, da bo pomagal, kar pa res ni težko.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *