Fizična pripravljenost telesa in nasvet za vadbo

Fizična  pripravljenost telesa je pomembna, če želimo biti kos vsem izzivom s katerimi se vsak dan srečujemo, saj pripomore tudi k boljšemu psihičnemu počutju. Običajno opazimo povečan interes za vadbo in skrb za telo takoj po novem letu, ko sprejmemo kup novoletnih zaobljub. Več je tudi nakupov športne opreme (npr. vadbena klop za trebušnjake, ponudnika Fitnesshop). A ta interes je potem iz tedna v teden manjši.

Če želiš prebrati zakaj je težko vzpostaviti redno vadbo klikni tukaj. Dobra fizična pripravljenost je osnova za boljšo kvaliteto življenja, saj se z vzdrževanjem kondicije in določene mere mišične mase izognemo marsikateri poškodbi (npr. bolečemu hrbtu zaradi prekomernega sedenja ipd.).

Pred začetkom vadbe je pomembno določiti kakšen cilj želimo z vadbo doseči (je to pridobovanje mišične mase, hujšanje, treniranje vzdržljivosti ipd.) in temu primerno sestaviti treninge. Temelj pri večini aktivnosti je trden center telesa. Ena izmed naprav, ki krepi center je vadbena klop za trebušnjake.
vadbena klop

Vadbena klop za trebušnjake in nasveti za vadbo

Preden začnemo s kakršnokoli obliko vadbe je treba telo najprej ogreti. Vse vaje izvajajte počasi in kontrolirano, bodite pozorni, da med vadbo uporabljate vse dele telesa. Vadbo izvajajte do mere ko čutite napor, vendar ne sme biti prisotna bolečina. Osredotočite se tudi na dihanje in se izogibajte zadrževanju sape (po vsakem naporu izdihnite). Po vadbi ne pozabite dobro raztegniti vseh mišic. Za več informacij kako začeti trening na napravi klikni tukaj.

vadbena klop1

Opis naprave

V podjetju Fitnesshop trdijo, da vam vadbena klop za trebušnjake zaradi močnega ogrodja, ki nudi dobro stabilizacijo, omogoča nemoteno izvajanje trebušnjakov kar doma. Ima robusten okvir in močno konstrukcijo, omogoča pa tudi nastavitve naklona (večji kot je naklon, večja je obremenitev mišic). Ker je naprava zložljiva jo lahko pospravite (npr. v omaro, pod posteljo ali za vrata), tako da ne bo zavzemala veliko prostora v hiši.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *