Fitnes uteži

fitnes uteži

Imate domači fitnes ali ga šele načrtujete? Potem vas prav gotovo zanima, kakšne fitnes uteži so za vas najbolj primerne oziroma katere so najbolj praktične za vadbo. Kaj boste izbrali, pa je seveda v prvi vrsti odvisno od tega, za kakšno vadbo se boste odločili. V spletni trgovini Live Active lahko kupite fitnes uteži.

Večinoma so za rekreativce priporočljive fitnes uteži v obliki ročk, s katerimi lahko povsem enostavno, tudi brez klopi za izvajanje vaj za moč, poskrbimo tako za mišice rok in ramenskega obroča, delno pa tudi za trebušne in druge mišice. Če želite nekoliko več krepitve mišic celotnega telesa, pa se je bolje odločiti za fitnes uteži in žoge (t.i. medicinke), ki so namenjene vadbi »crossfit«. Z njimi boste lahko brez težav izvajali toliko različnih vaj, da boste dobro okrepili tudi mišice zadnjice in nog.

Tisto, ki imajo radi resno vadbo za moč in se ne branijo fitnesa za temeljito oblikovanje telesa, pa vam bodo seveda povedali, da so male fitnes uteži res dobre za začetnike, a slej kot prej je potrebno poskrbeti tudi za tako imenovano veliko utež. Olimpijske uteži, torej drog s snemljivimi koluti, zagotovo poskrbijo, da je vadba dovolj naporna. Tako v primeru, da z utežjo izvajate najrazličnejše vaje od počepov in izpadnega koraka naprej, kot tudi, če se odločite za trening olimpijskega dviga. Vendar bodite zlasti pri slednjem pozorni in se ga nikar ne lotevajte na lastno pest, saj je pred dvigovanjem velike mase potrebno predvsem osvojiti tehniko, sicer lahko svojemu telesu prej škodujete, kot koristite.

Preden se torej odločite za nakup fitnes uteži, dobro premislite, kaj potrebujete oziroma s kakšno vadbo se ukvarjate oziroma se želite ukvarjati. Nesmiselno bi bilo kupiti opremo, ki bi bila nazadnje neizkoriščena – še zlasti, ker znajo biti kakovostne fitnes uteži tudi precej drage. Če sami niste prepričani, kaj bi izbrali, se torej vsekakor posvetujte z nekom, ki se nekoliko bolj spozna na vadbo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *