E-učenje

E-učenje narekuje uporabo elektronske tehnologije, torej najpogosteje prek interneta. Gre za dokaj samostojno aktivno učenje, vključujoč mentorjevo usmerjanje in nadzor. Ljubiteljem e-učenja je na voljo več e-portalov oziroma učnih portalov, ki se med seboj razlikujejo v grafični podobi in podatkih.

Temelj e-izobraževanja je e-gradivo, ki se odlikuje v dinamičnosti in večpredstavnosti, kar pomeni, da ne gre samo za klasične dokumente formatov .doc in .pdf, temveč za t. i. multimedijsko gradivo, ki ima najmanj tridimenzionalno strukturo. S tem postane e-učenje dinamična oblika podajanja in sprejemanja znanja ter fleksibilnejša oblika izobraževanja za tiste, ki so prezaposleni s službenimi obveznostmi ali pa imajo nestanoviten delovni urnik.

Še nekaj prednosti obstaja, ki jih ima e-učenje pred klasičnim, to je elektronsko gradivo, ki ga ni potrebno tiskati. Torej s pomočjo e-učenja se znebimo kupe papirjev in zapiskov. Prihranimo tudi na času, saj se nam ni potrebno voziti na predavanja. Vse lahko opravimo iz domačega naslonjača, v najudobnejši trenerki ter s šalico dobre kave.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *