Dopust malo drugače – podeželje

Iščete idejo za nepozaben in drugačen dopust? Podeželske kmetije so nov in cenovno ugoden način preživljanja krajših počitnic. Kmečki turizem ponuja novo vrsto doživljanje vašega prostega časa. Na turističnih kmetijah so aktivnosti za vse vrste ljudi vseh starosti. Otroci se lahko zaigrajo z vrstniki na neomejeno velikem igrišču, ki obdaja turistično kmetijo, in se poigra z vrstniki, ki so nastanjeni na turistični kmetiji. Ljudje srednjih let se lahko poizkusijo v bolj fizičnih delih in opravilih, ki so potrebna na kmetiji, nežnejši spol pa se lahko preizkusi v kuhinji pri domači gospodinji. Več na http://www.hisadaril.si/darilni-boni/oddih/kmecki-turizem/.

Oddaljenost

Ko se odločimo za dopust na turistični kmetiji, moramo vedeti da se običajno nahajajo izven urbanih mest, zato boste lahko se po dolgem utrujajočem tednu odklopili od sodobnega življenja, medtem pa se lahko bolj posvetite svoji družini. V vsem času, ki ga boste imeli, se lahko spoznate s kulturo, ki vas bo obdajala in njihovimi navadami. Veliko se lahko naučite, moški se lahko naučijo nekaj težjih del, ki vam lahko pridejo prav tako doma, ženske pa se lahko naučijo kako skuhati oziroma speči tradicionalne kmečke jedi, ki jih lahko kasneje jeste tudi doma.

Kulinarika

Jedi s katerimi boste postreženi na podeželju bodo bistveno drugačne, kot obroki, ki jih imate vsak dan med tednom, mogoče vizualno ne tako privlačni ampak bodo bolj polni okusov in hranilnih snovi, saj je hrana, ki jo zaužijete na kmetiji običajno pridelano na kmetiji. Ob nastanitvi na kmetijo boste sigurno deležni vsaj ene od domačih pijač, odvisno od regije kjer boste nastanjeni, na Gorenjskem boste okusili jabolčnik, na Štajerskem pa mogoče vino, odvisno od lokacije nastanitve in rastlin, ki tam uspevajo.

Izberite pravo

Preden se odpravite na kmetijo, morate preveriti, kakšne vrste turistična kmetija so in kdaj so nočitve na voljo, saj nekatere kmetije nudijo nastanitev le ob vikendih. Kmečki turizem pozna štiri različne vrste kmetij. To so Nastanitvena in Izletniška turistična kmetija, vinotoč in kamp. Vsaka se od druge razlikuje. Kot že imena povejo, nam nastavitvena ponuja prenočišča za dalj časa, izletniška za nastanitve za krajši čas, razen predčasni najavi, vinotoč, je običajen za kraje, kjer se prideluje vina vseh vrst, in ponujajo več vrst vina za degustacijo ob dobri hrani in kamp, kjer nam kmetija ponuja prostor za kampiranja z vsemi potrebnimi stvarmi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *