Čistoča vode je za bazen zelo pomembna

Če se odločimo za zunanji bazen, ki ga lahko dobimo pri podjetju Aquagrad, moramo v prvi vrsti paziti na čistočo vode. Bazeni so lako tudi nevarni, če ne bomo upoštevali higienskih predpisov. Lahko so vzrok za marsikatero bolezen. Najpogostejše bolezni so lahko kožne bolezni ali pa celo vnetje ušes. Zato je potrebno paziti na čistilne naprave in zelo je priporočljivo, da ni temperatura vode previsoka. V visoki temperaturi se veliko hitreje razmnožujejo različni mikrobi. Lahko si nakopljemo tudi nastanek različnih bradavic. Paziti moramo, da ni preveliko obiskovalcev. Obiskovalce moramo naučiti, da si pred uporabo operejo noge in se oprhajo. Zato naj bo pred vstopom vedno montiran tudi tuš.Bazen
Tudi za uporabo domačega montažnega bazena se je potrebno pred uporabo stuširati in si umiti noge. S pravilno uporabo se bomo izognili marsikateri nevsečnosti. Paziti moramo, da uporabljamo bazen samo, če smo zdravi. Bolezni se zelo hitro prenašajo. Otroke je potrebno še zelo majhne naučiti kako se bazeni uporabljajo. Če upoštevajo pravila za domači bazen, bodo ista pravila uporabljali za uporabo javnih bazenov. Zelo pomembno je, da se naučijo, da se v vodo ne urinira.

Obiskovalci bazena morajo biti odgovorni.

Vsak posameznik mora poznati nevarnosti, ki nam jih bazeni nudijo in ob pravilni uporabi se nesreče ne dogajajo in bolezni se ne pojavljajo. Vedeti moramo, da klor ni edino kar nam nudi varno uporabo. Čistoča vode je odvisna od oskrbovalca in vsak bazen mora imeti nekoga, ki skrbi za čistočo. Tudi doma je potrebno določiti, kdo bo za bazen skrbel. Ni dovolj samo nakup in postavitev. Zelo pomembno je vzdrževanje. Le tako nam bo naš bazen nudil vse tisto kar od njega pričakujemo. In to je veliko.

Comments are closed.