Chia semena so močan antioksidant

Danes je človeško telo res izjemno zakisano, k čemur pripomore nezdrav način prehranjevanja, nezdrava prehrana, nezdrav način življenja, okolje in še mnogo je dejavnikov, ki pripomorejo k temu. Zato je vsekakor priporočljivo, da se čim bolj uživajo antioksidanti, saj telesu pomagajo pri premagovanju najrazličnejših bolezni, pomagajo telesu, da se bori proti vnetnim procesom in odpravlja bolečine. Chia semena oz. oljna kadulja kot se jim tudi reče, pa tako vsebujejo ogromno antioksidantov.

Razlog, da so izpostavljena tu ravno chia semena in ne kakšna špinača, robidnice ali pa brokoli, pa je v tem, da se oljna kadulja uživa surova, torej je ni treba toplotno obdelati, saj vemo, da toplotna obdelava kar precej zdravilnih lastnosti posameznega živila izniči, saj vse sestavine niso odporne na vročino. Vedno bolj se ljudje namreč zavedamo, kako pomembni so antioksidanti za naše telo, saj so ravno ti izjemno pomembni v borbi proti rakastim obolenjem, za katera sicer poznamo vedno več zdravil za ozdravitev in rak ni več smrtna obsodba, vendar pa je vseeno bolezen zelo težka. Zato je zagotovo veliko bolje uživati chia semena in delovati preventivno, saj chia semena niso priporočljiva samo za ta namen, temveč tudi za mnogo drugih stvari jih je priporočljivo uživati.

Pa naj vas ne zavede, da so chia semena namenjena samo in izključno hujšanju, kot lahko opazimo vedno več mladih, lahko pa jih uporabljamo tudi za ta namen. Nikakor namreč ne smemo pozabiti tudi na visoko vsebnost železa, kalija, kalcija, omega 3, beljakovin, hidrirajo telo in še ogromno bi lahko našli.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *