Brazilski kostumi za maškare in karneval v Rio-u

Pustni karneval v Rio de Janeiro-u je eden najstarejših pustnih karnevalov na svetu in zato so kostumi za maškare, ki jih tam izdelujejo tudi eni izmed najbolj iskanih kostumov na vsem svetu. Ta karneval ima svojo veličastno zgodovino že od leta 1723 dalje in glede na njegovo priljubljenost in prepoznavnost po celem svetu, bo zagotovo bil organiziran vsako leto v prihodnosti. Kostumi za maškare, ki nastajajo izpod brazilskih šivalnih strojev, so v večini narejeni zgolj iz nekaj delov oblačil, ki zakrivajo zgolj nekaj kože.

Pustni kostum zapornik s krogloŠe predvsem so kostumi za maškare, ki jih nosijo brazilske lepotice, takšni, da zakrijejo zgolj intimne dele ženskega telesa, pa še to ne vedno v popolnosti. Preprosto je narava tega pustnega karnevala obarvana z zvoki sambe, ki je zelo privlačen ples za oko in je bolj ali manj erotične narave, ko pa se dekleta še oblečejo v kostume, ki jih naredijo še bolj privlačne, pa je tak ples še posebej lepo pogledati. Kostumi za maškare imajo tam tudi že zelo dolgo zgodovino, saj različne šole sambe tam tekmuje v tem, od katere šole bodo kostumi za maškare lepši, boljši, veličastnejši, …

Zato v Rio de Janeiro-u od karnevala do karnevala kreirajo nove pustne maske in jih celo leto dopolnjujejo, spreminjajo in dodelujejo, da bodo kar čim boljši in čim lepši ter da bodo na karnevalu osvojili prvo nagrado. Prvo mesto za šolo sambe na tem karnevalu pomeni veliko čast, ki pomeni veliko več, kot denarna nagrada, pa čeprav le – ta ni skromna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *