Brazilska depilacija

Zadnje čase je povpraševanje po brazilski depilaciji večje, seveda pri ženskah; moški se za tovrstnem poseg še ne odločajo preveč pogumno. Brazilska depilacija se po navadi izvaja tako, da ima stranka oblečene spodnje hlačke za enkratno uporabo. Le-te si potem sama, ali pa to stori kozmetičarka, premika levo in desno, glede na potrebo.

Brazilska depilacija je odstranjevanje dlačic z vročim voskom, ki ga opravljajo v skoraj vsakem kozmetičnem salonu. Gre za odstranitev vseh dlačic na bikini predelu, tudi tistih s sramnih ustnic in okoli anusa. Ostane lahko le diskretna črtica ali pa trikotnik na sredini. Po želji stranke.

Vosek je po sestavi iz medu in deluje pomirjevalno na kožo. Zato je tudi koža po intimnih delov očitno manj razdražena in rdeča. Kljub temu pa je potrebno vsaj dva dni, da se koža popolnoma umiri. Pri tem so na voljo številni hladilne kreme, losjoni ipd. Sam postopek je treba ponoviti po osmih tednih, ko dlačice zrastejo vsaj dva do tri milimetre. Brazilska depilacija je tako še vedno domena žensk, moški pa raje posežejo po britvicah in brivnikih ter si sami oblikujejo neželeno poraščenost intimnih predelov.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *